Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

HIVATALOS: Törökország teljesen beszüntette a közúti ellenőrzést, a parti őrség is leállt a csónakok üldözésével, határozatban állították le a migránsok feltartóztatását

Békési Marcell

2020.02.28. 15:30

Közel 4 millió menekült és migráns indulhat útnak Törökországból és Szíriából, és ez most nem a szokásos migránsos hír! Brutális helyzet alakulhat ki napokon belül Görögországban.

Reggel rövid hírben számolt be róla az MTI, hogy a török kormánypárt szóvivője bejelentette: országa tartalékai kifogytak, nem bírja már tovább a határon tartani a migránsokat, ám már a hírrel párhuzamosan szállingózni kezdtek a videók olyan migránscsoportokról, akik százával sétálnak egy-egy kelet-törökországi autópályán, vagy minden további következmény nélkül lépik át a szír-török határt.

Törökország véget vetett a 2016-os paktumnak, megnyitotta a határait, megindultak a migránsok | VIDEÓK

Törökországot az 2016-os Európai Unióval kötött paktum kötelezi arra, hogy megállítsa az Égei-tenger – és ezzel az Európai Unió – felé áramló migránsáradatot. Az országon főképp Ázsiából (Szíria, Irak, Afganisztán), illetve Kelet-Afrikából (Szomália, Eritrea, Etiópia) érkező migránsok útja vezet keresztül. A török kormánypárt szóvivője viszont ma bejelentette, ahogy mi is megírtuk, hogy az ország kapacitásai [...]

Törökország azóta indoklással is előállt:

A gyilkos rezsim és a támogatói a lehető legnagyobb árat fogják fizetni azért, hogy hátba szúrtak minket.

Azonban a szóvivő magyarázata nem igazán cseng össze azzal, hogy korábban az ország kapacitásának hiányára, illetve a helyzet súlyosbodására hivatkoztak.

A helyzet viszont reggel óta még tovább súlyosbodott:

a hír futótűzként terjed az interneten a migrációs csoportokban, emiatt egyre többen és többen indulnak meg, és meglepve tapasztalják, hogy a törökök valóban nem tesznek semmit sem annak érdekében, hogy feltartóztassák őket.

Friss kép az egyik Égei-tengert elérő csoportról. Állítólag a török parti őrség sem üldözi már a csónakokat. Napokon belül brutális helyzet lehet Görögországban.

A baloldali média amúgy hozza a formáját: nagyjából úgy 12 óra késéssel, miután már szó szerint és literálisan is az egész internet ezen pörög a nagy nyugati lapoktól kezdve a 9gagig, a magyar baloldali média is beszámolt „néhány száz” migránsról, akik elérték az ország nyugati határát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére