Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: terrortámadás történt pénteken Finnországban, négy embert lekapcsoltak, egy fiatal marokkóit pedig keresnek

Nagy Gábor

2017.08.19. 10:45

Négy embert õrizetbe vett szombatra virradóra a finn rendõrség az elõzõ napon elkövetett késeléses támadással összefüggésben. Közben kiderült: a rendõrség terrortámadásként könyvelte el a turkui merényletet, és egy 18 éves marokkói származású fiatalt keresnek.
TURKU, 10:45

Négy embert őrizetbe vett szombatra virradóra a finn rendőrség az előző napon elkövetett késeléses támadással összefüggésben. Közben kiderült: a rendőrség terrortámadásként könyvelte el a turkui merényletet, és egy 18 éves marokkói származású fiatalt keresnek.

Az FNB finn hírügynökség szombaton Markus Laine finn rendőrparancsnokot idézte, aki szerint megkezdték az őrizetbe vett személyek kihallgatását, tisztázandó a bűncselekményben való részvételüket. A rendőrparancsnok a folyamatban lévő nyomozati eljárásra tekintettel nem bocsátkozott részletekbe.

Mint ismert, péntek délután a Helsinkitől 150 kilométerre nyugatra fekvő Turku városában egy férfi késsel támadt a járókelőkre. A rendőrség tájékoztatása szerint ketten meghaltak, nyolcan megsérültek. Õket a város egyetemi kórházába szállították, hármuknak súlyos az állapota. A rendőrség a helyszínen lábon lőtt és őrizetbe vett egy férfit. Mindkét halálos áldozat finn volt, a sebesültek között viszont külföldiek is vannak, két svéd és egy olasz állampolgár.

A támadást szombat délelőtt a hatóságok terrorcselekménynek minősítették, és hajtóvadászatot indítottak egy 18 éves marokkói származású fiatal ellen, ő lehetett az elkövető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére