Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: Rick Perry lesz Trump energetikai minisztere

Kékes Viki

2016.12.14. 13:28

Az egykori texasi kormányzó kinevezését ma jelentette be hivatalosan a megválasztott elnök.
NEW YORK, 13:28

Donald Trump megválasztott amerikai elnök szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy az egykori texasi kormányzót, Rick Perryt nevezi ki az energetikai tárca élére. 

Perry kinevezéséről már korábban is lehetett hallani, de a felek eddig nem erősítették meg az információt. Ha a kinevezést a szenátus támogatja, akkor olyan politikus kerül a tárca élére, aki egy 2011-es republikánus elnökjelölti vita során azt mondta, hogy be akarja záratni az energiaügyi minisztériumot. Perry egyébként még a tárca pontos nevét sem tudta, ezzel szépen el is bukta az előválasztást.  

Donald Trump a kinevezésről szóló nyilatkozatában azt mondta, hogy 

Rick Perry egy olyan üzleti légkört teremtett, amely munkahelyek millióit hozta létre és alacsonyan tudta tartani az energiaárakat Texasban. Perry ugyanezt a megközelítést alkalmazza majd az ország energetikai minisztereként is." 

Perry üdvözölte a kinevezését és örömét fejezte ki, hogy Trump elnöksége alatt szolgálhat. 

Perry 2000 és 2015 között Texas államot irányította. Az elnökké választott George W. Busht váltotta a kormányzói székben, majd háromszor választották meg 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben. Perry rendkívül népszerű Texasban. Még annak ellenére sem indult újra a legutóbbi választáson, hogy a közvélemény-kutatások egészen elképesztő fölényt jeleztek számára ellenfelével szemben. Ehelyett inkább az elnöki széket célozta meg. 2012-ben és 2016-ban is indult az elnökségért, ám mindkétszer elvérzett az előválasztási küzdelmek korai szakaszában. A volt kormányzó ezután előbb Ted Cruz mellett, majd Cruz kiesése után, Trump mellett állt ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére