Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: Ausztriára az iszlamista terrorizmus jelenti a legnagyobb veszélyt

Pörge Béla

2019.08.14. 16:25

Az Alkotmányvédelmi Hivatal jelentése szerint 2018-ban az iszlamisták jelentették a legnagyobb veszélyt a nyugati szomszédunkra.

A biztonságpolitikai jelentés szerint a külföldi terroristák komoly fenyegetést jelentenek Ausztriában, miközben a politikai szélsőségek által motivált bűncselekmények száma csökkent az országban – írja a Kronen Zeitung.

Fotó: Twitter

A hivatalos adatok szerint 2018-ban 320 iszlamistát tartottak számon a hatóságok Ausztriában. Közülük 58-an meghaltak, viszont 93-an Irakból vagy Szíriából tértek „haza” Ausztriába, miután ott az Iszlám Állam oldalán harcoltak. Az osztrák kormány egyébként külön stratégiát dolgozott ki a terrorizmus elleni harcra, ugyanis ennyire komoly problémát jelentenek az iszlamisták az országban.

A jelentés szerint egyébként a szélsőbaloldali erőszak visszaesett az országban, a szélsőjobboldali bűnözés pedig többéves visszaesés után stagnál. Utóbbi kategóriába tartozik egyébként az idegengyűlölet, melybe beletartozik több menekültszálló elleni támadás is.

Korábban több olyan esetről is beszámoltunk, amikor a hatóságok az Iszlám Állam valamelyik tagját fogták el Bécsben, vagy éppen iszlamista terrortámadást akadályoztak meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére