Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalában fogadta Soros szervezeteinek küldöttségét az olasz belügyminiszter

888.hu

2019.10.25. 20:41

Az olasz példán keresztül kristálytisztán látható, hova is húz a baloldal szíve: a bevándorlókhoz.

Luciana Lamorgese a belügyminisztériumban fogadta az Olaszországban bejegyzett Mediterranea nem kormányzati szervezetet (NGO), valamint a külföldi Orvosok Határok Nélkül (MsF), az Open Arms, Pilotes Volontaries, Sea Eye, Sea Watch és Sos Mediterranée, azaz Soros György zsoldjában álló szervezeteket küldöttségeit. A találkozón részt vettek a belügy- és külügyminisztérium más képviselői, és a kikötőkapitánysági parancsnokság vezetői is.

A tárca közleménye szerint a megbeszélés az első lépés volt a felek közti közvetlen párbeszéd elindítására. A civil szervezetek sajtónyilatkozatban méltatták a római kormány nyitását a civil szervezetek felé. Elsőrendűnek nevezték a tengeri életmentést, a legközelebbi biztonságos kikötő minél előbbi megnyitását szorgalmazták hajóik számára, hangsúlyozva, hogy az esetleges késedelem és várakoztatás tovább növeli a „hajótöröttek” fizikai és lelki nehézségeit. Az NGO-k azt kérték, akadályozzák meg, hogy a líbiai hatóságok lehallgathassák a hajókat, mivel így rájuk találhatnak és visszaszállíthatják Líbiába az embereket. A szervezetek az Olaszországban lefoglalt hajóik azonnali elengedését sürgették, valamint, hogy a tengeri mentést végzőket ne bűncselekményt elkövetőként kezeljék.

A Földközi-tengeren tevékenykedő NGO-kal hasonló párbeszédet utoljára 2017 nyarán az akkori olasz balközép kormány belügyminisztere, Marco Minniti keresett. Akkor az NGO-k úgynevezett magatartási kódexet írtak alá a római kormánnyal.

Matteo Salvini, a Liga jobboldali párt vezetője, volt belügyminiszter szerint Luciana Lamorgesének

nem elég, hogy az utóbbi hónapokban megháromszorozta az érkező migránsok számát, most még az NGO-kat is Olaszországba hívta.

Salvini megjegyezte, ő a külföldi civil szervezetek helyett a határokat védő olasz hatóságok oldalán áll. A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke Giorgia Meloni „botrányosnak” nevezte, hogy a belügyminiszter azokkal „egyezkedjen, akik rendszeresen és tudatosan megszegik az olasz törvényeket”, illegális bevándorlókat szállítva Olaszországba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére