Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hitetlen bûnözõk az Iszlám Állam katonái

Tóth Dalma

2016.10.11. 18:28

A dzsihádisták többsége büntetett elõélettel rendelkezik, és az európai börtönökben került kapcsolatba a terrorszervezettel. Az ISIS katonái nem is vallásosak, mégis az iszlám nevében ölnek.
ALEPPÓ,  18:28

A dzsihádisták többsége büntetett előélettel rendelkezik, és az európai börtönökben került kapcsolatba a terrorszervezettel. Az ISIS katonái nem is vallásosak, mégis az iszlám nevében ölnek.

Hogy kell elképzelni egy ISIS katonát?

A húszas évei közepén járó férfi, alvilági előélettel rendelkezik, és meglepő módon nem, vagy alig vallásos. Sokan közülük dohányoznak, alkoholt fogyasztanak sőt még drogoznak is. A párizsi merénylők egy része is ilyen ember volt. Ez megnehezíti a terrorelhárítók dolgát, mivel korábban a dohányzással és az alkoholfogyasztással való felhagyás jó jele volt annak, ha valaki radikalizálódott.

És hogy miért nem vallásosak az Iszlám Állam katonái?

Mert a terrorszervezet nem a valláson keresztül igyekszik radikalizálni a fiatalokat, hanem már alapvetően a radikális fiatalokat igyekeznek beszervezni. Legfőképp börtönökből szerzik az utánpótlást, mivel a fiatal elítéltek fogékonyak a szélsőséges eszmékre, hozzászoktak az erőszakhoz, és jók az alvilági kapcsolataik. Egy friss tanulmány szerint a dzsihádisták 57 százaléka volt már börtönben.

Az ISCR – egy radikalizálódással és politikai erőszakkal foglalkozó szervezet, amely 79 dzsihádista személyiségprofilját készítette el – most publikálta a Bűnözőből terrorista című tanulmányát.

A kutatásban megállapították, hogy a börtönben eltöltött idő nagy szerepet játszott abban, hogy a vizsgált alanyok terroristák lettek. Rájöttek arra is, hogy a vallás csak egy szlogen az Iszlám Államnál. Régebben 10-15 évvel ezelőtt az al-Kaida komoly vallási érvekkel próbálta alátámasztani a támadásait, és a vallással radikalizálták az embereket. Ez azonban már nem, vagy csak sokkal kisebb mértékben jellemző az Iszlám Államra.

A terrorszervezet propagandaanyagaiban bűnbocsánatot kínál az ISIS-hez csatlakozóknak, amire nyitottak az emberek. Az Iszlám Állam felmentést kínál nekik az erőszakos cselekedeteik alól, hiszen a terroristák a vallás nevében cselekednek. A dzsihádisták nem radikális iszlamisták, hanem iszlamizált radikálisok.

Azok a terroristák, akik büntetett előélettel rendelkeznek, gyorsabban radikalizálódnak, amíg korábban hónapokig, vagy évekig tartott ez a folyamat.

A múltban sok esetben diákaktivista lett valakiből, és elkezdte támogatni az iszlamista ideológiát. Onnantól még nagyon nehéz volt rávenni, hogy erőszakos támadást hajtson végre, és gyilkoljon meg valakit. De ezek a bűnözők már hozzászoktak az erőszakhoz”

– mondta Peter Neumann a szervezet igazgatója.

Mivel rengeteg dzsihádista rendelkezik büntetett előélettel, az ISCR az európai börtönök átfogó reformját javasolja.

Az Egyesült Királyság igyekszik, de lenne még hová fejlődni. Néhány francia és belga börtön viszont egész egyszerűen kicsúszott a hatóságok irányítása alól”

– véli Peter Neumann.

A börtönőröket ki kellene képzelni arra, hogy felismerjék a rabok radikalizálódásának jeleit, és állandó kapcsolatot kellene kialakítaniuk a titkosszolgálatokkal, hogy megoszthassák az információkat. A muszlim raboknak lehetővé kellene tenni, hogy az iszlám fősodrát képviselő imámokkal kapcsolatba léphessenek, a radikálisoknak pedig nem szabadna hagyni, hogy imádságot vezessenek.

(Independent, Origo)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Csak idén több mint hétezer illegális határátkelést akadályoztak meg a boszniai hatóságok

Az idei esztendőben már több mint hétezer migránst akadályoztak meg a boszniai hatóságok abban, hogy illegálisan belépjen az országba – közölte Zoran Galic, a boszniai határőrség parancsnoka a Nezavisne Novine című napilappal.

Megbukott az érettségin egy angol diáklány, mert azt írta a vizsgán, hogy a muszlim „halal” vágás undorító

Megbukott az érettségin egy angol diáklány, mert azt írta a vizsgán, hogy a muszlim „halal” vágás undorító

A dolgozatot javító tanár szerint a lány obszcén, rasszista és iszlamofób gondolatokat vetett papírra.

Felgyújtották az FPÖ irodáját Sankt Pöltenben, az egyik elkövető migráns volt

Felgyújtották az FPÖ irodáját Sankt Pöltenben, az egyik elkövető migráns volt

Az eset még múlt hétfőn történt, de csak most hoztak nyilvánosságra részleteket róla.

Szükségszállást nyitottak a Soroksári úti tűzeset rászorulóinak

Ferencváros önkormányzata szükségszállást nyitott a kerület polgármesteri hivatalában azok számára, akik a Soroksári úti tűz miatt nem tudják megoldani lakhatásukat.

Szegény „menekültek”: a németek megvonnák a menekültstátuszt azoktól a migránsoktól, akik hazamennek nyaralni

Egyre több migráns megy haza nyaralni oda, ahonnan elvileg el kellett menekülnie. Akkor, hogy is van ez?

Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Nincs szükség az UEFA kampányaira a sportszerű szurkoláshoz

Az NB III. arra is jó példa, hogy miért nincs szükség az UEFA sok hülyeségére, főleg, hogy a szövetségnél sem veszik komolyan a kampányok üzeneteit. Pörge szurkol, sokadik rész!

Puskás-díj: Zsóri Dániel ollózós gólja bekerült a tíz legszebb találat közé

A jelöltekre szeptember elsején éjfélig lehet szavazni a FIFA oldalán.

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Harminc éve nyílt meg a vasfüggöny: retró képek a Páneurópai Piknikről

Több mint kétszáz NDK-beli állampolgár rohant át magyar területről Ausztriába a Sopron és Szentmargitbánya (St. Margarethen) közti földúton, ahol a rendezvény idejére megnyitották a határt. Több ezer magyar és osztrák találkozott az első alkalommal megtartott nemzetközi rendezvényen: a Páneurópai Pikniken, melyet Sopron közelében rendezett meg a Páneurópai Mozgalom és a Magyar Demokrata Fórum.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére