Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hírszerzési bizottság: nincs bizonyíték a Trump-kampány és az oroszok összejátszására

888.hu

2018.03.13. 07:18

Az amerikai képviselõház hírszerzési bizottságának republikánus politikusai szerint nincs bizonyíték a Trump-kampány és az oroszok összejátszására, ezért lezártnak tekintik a testület által folytatott vizsgálatot, de a bizottság demokrata képviselõi ezzel nem értenek egyet, és folytatnák a munkát.
WASHINGTON, 07:18

Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus politikusai szerint nincs bizonyíték a Trump-kampány és az oroszok összejátszására, ezért lezártnak tekintik a testület által folytatott vizsgálatot, de a bizottság demokrata képviselői ezzel nem értenek egyet, és folytatnák a munkát.

A republikánus képviselők hétfő esti közleményében tudatták: abban egyetértettek, hogy Oroszország propagandaanyagokkal és hamis hírek terjesztésével megpróbálta befolyásolni a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatot, azt azonban határozottan leszögezték, hogy nincsenek bizonyítékok Donald Trump kampánycsapatának és az oroszoknak az összejátszására – írja az MTI.

Mike Conaway texasi republikánus politikus, a vizsgálat vezetője újságíróknak azt mondta:

az oroszok aktívak voltak a 2016-os választási folyamatunkban, s úgy gondoljuk, ezt megteszik a jövőben is".

A képviselő hozzátette: a bizottság tagjai egyetértettek a legfőbb amerikai hírszerző ügynökségekkel abban, hogy az oroszok megpróbáltak beavatkozni a választási folyamatba, de nem értenek egyet az általuk hangoztatott "narratívával, hogy megpróbálták volna Trumpot segíteni".

Conaway arról tájékoztatta az újságírókat, hogy befejezték a vizsgálódást, s most készül az összefoglaló jelentés.

A bizottság demokrata tagjai ugyanakkor azt mondják, hogy a republikánusok védik saját elnöküket és szövetségeseit – akik közül egyesekről kiderült, hogy hazudtak a nyomozó hatóságoknak – , és gyorsan le akarják zárni a vizsgálatot. Ezen a véleményen van Adam Schiff, a bizottság vezető demokrata párti politikusa, kaliforniai képviselő is, aki ugyancsak nem értett egyet a republikánusok állásfoglalásával, s azt állította, hogy a bejelentést politikustársai idő előtt tették meg.

A hírszerzési bizottság vezetője, Devin Nunes tavaly visszavonult a vizsgálatból, mert sajtóhírek jelentek meg arról, hogy titokban egyeztetett a Fehér Házban. Nunes cáfolta, hogy bármi törvényellenes vagy kifogásolható lépést tett volna.

A Robert Mueller vezette különleges bizottság ugyanakkor folytatja a vizsgálatot a Trump-kampánycsapat és orosz tisztségviselők állítólagos kapcsolatairól. Az amerikai elnök egyik volt munkatársát, Sam Nunberget a múlt héten hat órán át hallgatta ki a Mueller által életre hívott vádesküdtszék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére