Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hírek a fejlett Nyugatról: az angolok nem merik bezárni az iszlám bíróságokat

888.hu

2018.02.04. 12:58

A nõi egyenjogúság elismerésérõl messze földön híres iszlám vallási fundamentalisták által irányított "saría tanácsokat" az angol kormány nem záratja be.
LONDONISZTÁN, 12:58

A női egyenjogúságukról messze földön híres iszlám vallási fundamentalisták által irányított "saría tanácsokat" az angol kormány nem záratja be.

A londoni kormány nem vállalkozik a szigetországban működő saría testületek irányítására, annak ellenére sem, hogy egy friss jelentés rávilágított: a kizárólag férfiakat tömörítő iszlám bíróságok gyakran diszkriminálják a nőket, és megtiltják a váláshoz való jogukat.

Az iszlám törvénykezés, a saría alapján kötött házasságokat a brit jogrendszer hatálya alá kellene vonni – hívja fel a figyelmet egy londoni jelentés, amelyet csaknem másfél évnyi kutatómunka után a napokban hoztak nyilvánosságra. A vizsgálatot Theresa May miniszterelnök még a belügyi tárca vezetőjeként rendelte el, attól a gondolattól vezérelve, hogy a Nagy-Britanniában működő saría bíróságok diszkriminatív és elnyomó módon bánnak a muszlim nőkkel — írja a Magyar Idők.

A tanulmány szerint:

  • jellemző, hogy a csak férfiakat tömörítő döntéshozó testületek hatalmas árat fizettetnek a válni akaró nőkkel, vagy egyszerűen elzárják előlük az iszlám házasságból való kiutat,
  • a saría bíróságok létjogosultsága továbbra sem kérdéses,
  • több mint 85 iszlám bíróság van a szigetországban.

A The Telegraph megjegyzi, hogy a londoni belügyminisztérium egyelőre elzárkózni látszik ezen bíróságok bezárásától.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére