Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hillary agresszív támadásba lendült Trump ellen

888.hu

2016.06.11. 11:28

Az Obama által immár hivatalosan is támogatott Hillary Clinton intenzíven kampányol. Most, hogy demokrata párti ellenfelével leszámolt, minden erejét a Trump elleni harcra összpontosítja. Országos felmérések szerint hatalmas elõnye van Hillary-nek a republikánus jelölttel szemben, mégsem vesz vissza a negatív kampányból. Miért is tenné?
WASHINGTON, 11:28

Az Obama által immár hivatalosan is támogatott Hillary Clinton intenzíven kampányol. Most, hogy demokrata párti ellenfelével leszámolt, minden erejét a Trump elleni harcra összpontosítja. Országos felmérések szerint hatalmas előnye van Hillary-nek a republikánus jelölttel szemben, mégsem vesz vissza a negatív kampányból. Miért is tenné?

Hillary Clinton az abortuszról illetve annak szabad választási jogáról beszélt egy civil szervezet rendezvényén Washingtonban. Beszédében többször is idézte Donald Trump korábban, az egyik kampányrendezvényén elhangzott mondatait, miszerint azokat a nőket, akik terhesség-megszakítást végeztetnek, "valamilyen formában meg kellene büntetni". Trump azóta visszavonta ezeket a  mondatokat, arra hivatkozva, hogy nem így gondolta, hanem "csak" rosszul fogalmazott. 

Amikor Donald Trump azt mondja, hogy tegyük ismét naggyá Amerikát, akkor ezen azt érti, hogy vigyük vissza Amerikát a múltba, azokba az időkbe, amikor a lehetőség és a méltóság csak keveseknek adatott meg"

Clinton azzal is érvelt, hogy elnökként Donald Trump olyan bírát neveztetne ki a Legfelső Bíróság tagjainak sorába, aki szűkítené, vagy akár meg is szüntetné az abortuszt, illetve a választás szabadságát lehetővé tevő Roe/Wade törvényt. Clinton szerint az, aki betiltaná a legális és biztonságos terhesség-megszakítást, annak fogalma sincs arról, hogy mi szolgálja legjobban a nők javát.

Ugyancsak pénteken és ugyancsak az abortuszról beszélt Donald Trump is, a Hit és Szabadság Koalíció nevű civil szervezet washingtoni konferenciáján. Õ Clinton abortuszról való álláspontját kárhoztatta, s kitért arra, hogy Clinton szövetségi pénzből finanszíroztatná az abortuszt, és ezt kötelezően beépíttetné a vallási szervezetek által fizetett egészségbiztosítási hozzájárulásba is.

A demokraták elnökjelöltje legalább 11 százalékkal vezet Trump előtt, és a megkérdezettek mindössze húsz százaléka az, akik egyik jelöltet sem látná szívesen. Hillary láthatóan harcba indult a pártatlan tömegek meghódítására. A felmérést azután készítették, miután Obama bejelentette: támogatja Clintont.

Trump az előválasztási folyamat során többnyire lemaradt Clinton mögött, csak egyszer sikerült ledolgoznia hátrányát, sőt, rövid időre még meg is előzte népszerűségben és elfogadottságban Hillary Clintont.

Hillary egyértelműen elfojtja Trump kijelentésének ésszerűbb értelmezését. Ugyanis, ha korlátoznák az abortuszt, a már vállalt gyermekek egészségét is biztosíthatnák. Mindazonáltal, ha szabályok kötnék a beavatkozást, több józanabb szülői döntés születhetne. Arról nem is beszélve, hogy az abortuszt igénylők javarészt kiskorúak, ezzel a fiatalkorban felelőtlenül létrehozott szexuális kapcsolatok átgondoltabb felfogásba kerülhetnének.

Clinton mindezeket a problémákat nem tekintve, egy odaszúrást is intézett ellenfeléhez:

Nos, Donald, ezeknek az időknek végük, nem engedjük meg sem Donald Trumpnak, sem bárki másnak, hogy visszaforgassa az idő kerekét."

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére