Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába utasítottak el a németek 700 ezer menedékkérelmet, még mindig a nyakukon vannak a migránsok

Bokor Gábor

2018.08.08. 22:00

Nem akarnak hazamenni.

A szerdán ismertetett kormányzati adatok szerint a Németországban tartózkodó külföldi állampolgárok nyilvántartásában 2018. június 30-án 689 970 olyan személyről voltak adatok, akiknek menedékjogi kérelmét jogerősen elutasították.

Az adatokra a bevándorlásellenes AfD volt kíváncsi, a hivatalos megkeresésük miatt kellett nyilvánosságra hozni a részleteket. 

A nyilvántartásból rendszerint nem törlik a menedékjogi kérelem elutasítására vonatkozó adatot, akkor sem, ha a menedékjogi eljárást már sok éve folytatták le és az illető időközben jogosultságot szerzett a németországi tartózkodásra, például úgy, hogy az Európai Unió polgára lett, és így szabadon letelepülhet Németországban"

– közölte a belügyminisztérium, majd megnyugtatásképp hozzátették, hogy a menedékjogi kérelem elutasításáról szóló adat önmagában nem jelenti azt, hogy az illető jogalap nélkül tartózkodik Németországban.

Mint kiderült, a hétszázezer főből álló csoport legnagyobb része török (81 450 fő), utánuk jönnek az afgánok (75 643 fő), majd a koszovóiak (70 932 fő). 

Rajtuk kívül rengeteg az olyan iraki, szerb, macedón és bosnyák állampolgár, akik elutasított menedékkérelemmel rendelkeznek. 

Sűrűsödnek a bajok

Ahogyan arról a tavasszal már többször, részletesen is írtunk, súlyos visszaélések voltak egy brémai hivatalnál, ahol kenőpénz ellenében osztották ki a menedékjogokat. A hatóságoknak az lett gyanús, hogy több olyan bevándorlónak is a brémai kirendeltségen intézték az ügyét, akik amúgy nem is oda tartoztak volna. 

Ezek után korrupció gyanúja miatt eljárást indított Bréma ügyészsége a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) helyi kirendeltségének volt vezetője ellen. A gyanú szerint a kirendeltség volt vezetője menedékjoghoz juttatott nagyjából 2000 olyan menedékkérőt, akik a szabályok szerint nem szorultak volna a német állam védelmére.

Az egyik ügyvéd közreműködésével buszokkal szállították őket Brémába, és a volt kirendeltségvezető szervezésében soron kívül jártak el ügyükben"

– derült ki a jelentésből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére