Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába tiltották be a berlini merénylõ mecsetjét, kultikus szimbólum maradt

Sümeghi Lóránt

2018.02.16. 21:10

Annak ellenére, hogy a német hatóságok betiltották a "Fussilet 33" néven elhíresült berlini mecsetet - amely többek között Anis Amri karácsonyi, kamionos merénylõt is radikalizálta -, az imahelyet továbbra is kultusz övezi.
BERLIN, 21:10

Annak ellenére, hogy a német hatóságok betiltották a "Fussilet 33" néven elhíresült berlini mecsetet – amely többek között Anis Amri karácsonyi, kamionos merénylőt is radikalizálta –, az imahelyet továbbra is kultusz övezi.

Dacára annak, hogy a mecset lassan egy éve nem működik, a mai napig letartóztatásra kerülnek olyan potenciális terroristák Németországban, akik szintén a Fussilet 33-ba jártak. A Berliner Kurier értesülései szerint épp most kerül bíróság elé 4 olyan személy is, akik szintén az ominózus mecset vendégei voltak. A 22 és 46 év közötti férfiak mobiltelefonokat loptak el, majd értékesítettek annak érdekében, hogy Szíriába utazhassanak, ahol kiképezték volna őket.

A legfiatalabb vádlottat, a 22 éves Abu Dharrt emellett azzal is vádolják, hogy célzottan berlini menekültközpontokat keresett fel azért, hogy feltérképezhesse, kik azok, akik vevők a radikalizmusra. Egyelőre nem tudni, hogy az algériai, a marokkói és a két német származású férfi állt-e valamilyen kapcsolatban Anis Amri berlini, kamionos merénylővel, aki szintén a hírhedt mecset egyik gyakori vendége volt. Emlékezetes, 2016 decemberében az elutasított státuszú marokkói menekült – Amri – egy lopott kamionnal 11 embert gázolt halálra és 56 embert sebesített meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére