Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába telt el két hónap, még mindig nincsenek gyanúsítottjai a zavargásoknak

888.hu

2020.02.28. 18:02

Svédországban így mennek a dolgok.

Két hónappal ezelőtt, tavaly decemberben komoly zavargások törtek ki Svédországban. A három napig tartó incidenssorozat során legalább 18 bűncselekményt követtek el, autókat gyújtottak fel, illetve rendőrökre támadtak.

Bár az elkövetőkről nincs sok információ, a zavargások Kronogarden városában történtek, pontosabban a Trollhattan negyedben, amely tök véletlenül egy no-go zóna.

A svéd közszolgálati média beszámolója szerint jelenleg az ügyben két nyomozás folyik, egy harmadikat pedig már lezártak. Fredrik Brax rendőrségi nyomozó szerint a hatóságoknak rengeteg felvételen kell átrágniuk magukat, az elkövetők azonosítását pedig megnehezíti az, hogy maszkokat viseltek.

Tájékoztatása szerint egy embert gyanúsítottak meg hivatalos személy elleni erőszakkal (leköpött egy rendőrt), azonban a zavargásokban való részvételét nem tudták egyértelműen bizonyítani. Ismertetése szerint decemberben Kronogardenben 21 erőszakos incidens történt.

A svéd rendőrség egyébként kiadott egy közleményt is, amelyben azt taglalták, hogy az elmúlt években rendszeressé vált, hogy rendőrökre és mentősökre támadnak.

Mint írták, „bandákba verődve támadnak és sálakkal takarják el az arcukat, ezért nehéz őket azonosítani, még akkor is, ha rendelkezésre állnak a rendőrségi testkamerák felvételei is.”

Kronogardenben valóban veszélyben vannak a hatósági emberek. 2017-ben például szintén zavargások törtek ki a városban, egy 100 fős csoport támadta meg a rendőröket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére