Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába rejtegetsz több tonna robbanóanyagot Nyugat-Európában, a németek szerint nem vagy terrorszervezet

Bokor Gábor

2019.06.10. 13:30

Egy észak-londoni gyárban bukkantak a hatóságok a libanoni terrorszervezet, a Hezbollah egyik fegyverraktárára. Emlékezetes, a múlt héten szavazott arról a német parlament, hogy terrorszervezetnek minősítik-e a sorozatos terrortámadásokat végrehajtó szervezetet: végül úgy döntöttek a bevándorláspártiak, hogy a Hezbollah nem terrorszervezet.

A Jerusalem Post hétfőn azt írja, hogy a Hezbollah libanoni terrorszervezethez köthető radikálisok több tonna robbanóanyagot halmoztak fel 2015-ben egy észak-londoni gyárban. A Neokohn által szemlézett cikk részletezi, hogy a brit rendőrök és az MI5 több ezer ammónium-nitráttal teli jégtömlőt találtak a helyszínen.

Ezeket az anyagokat rendszerint házilag épített bombák elkészítéséhez használják.

A brit rendőrség és a különleges erők összesen négy gyanús helyszínre mentek ki, ám mindössze egy középkorú férfit tartóztattak le. Érdekesség, hogy a fegyverek lefoglalásáról és magáról a razziáról négy évvel az eset után tudott csak beszámolni a sajtó, ennyi idő kellett ahhoz, hogy kiderüljön, mennyi mindent rejtegetett a terrorszervezet. Akkor sem közölték ezeket az információkat, mikor az ország parlamentje márciusban a Hezbollah betiltásáról szavazott.

Fotó: AFP

A rendőrség azonban az ügyről tájékoztatta David Cameron akkori miniszterelnököt és Theresa May akkori belügyminisztert. Az esetet az izraeli lap összekötötte azzal a hírrel, hogy nemrég New Yorkban is letartóztatták a Hezbollah egy emberét, aki terrortámadásokra készült.

Pénteken írtunk arról, hogy a bevándorlásellenes AfD azt szerette volna elérni, hogy a világ döntő többségéhez hasonlóan Németország is minősítse terrorszervezetnek a libanoni Hezbollahot, mely rendszeresen rakétákat lő Izrael felé, és több terrortámadásért is közvetlenül felelős. A múlt hét utolsó munkanapján a berlini Bundestag szavazott is, ám a bevándorláspárti mozgalmaknak és pártoknak köszönhetően Németország szerint továbbra sem terrorszervezet a Hezbollah.

A Zöldekhez hasonlóan a szélősbaloldali Die Linke, az FPD és a kormányzó CDU-SPD koalíció sem ismeri el a Hezbollahot annak, ami.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére