Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába büntették meg, folytatja az embercsempészetet egy migránshajó kapitánya

Pörge Béla

2019.08.27. 10:05

Ismét migránsokat mentett ki a Földközi-tengerből az Eleonore kapitánya, ám várhatóan most sem a legközelebbi szárazföldre, hanem Európa területére szállítja majd a bajbajutottakat.

Száz illegális bevándorlót vett fedélzetére a Földközi-tengeren az Eleonore nevű német segélyhajó, amelynek kapitánya a máltai bírsággal sújtott Claus-Peter Reisch – közölte hétfőn a drezdai Mission Lifeline nevű jótékonysági szervezet.

Reisch Twitter-üzenetben azt írta, hogy a migránsok hajója süllyedőben volt, ő pedig „nagyon boldog”, hogy szó szerint az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a bajba jutott embereket – írja az MTI.

Resichet májusban egy máltai bíróság 10 ezer euró (3,2 millió forint) bírsággal sújtotta, mert törvénytelenül – megfelelő engedélyek és úti okmányok nélkül – hatolt be hajójával a máltai vizekre.

Reisch akkor a Lifeline nevű hajó kapitánya volt, amellyel tavaly június 21-én 234 migránst vett fedélzetére a Líbia és Málta közötti tengerrészből, majd hat napon át várakozott nemzetközi vizeken, mert nem kapott kikötési engedélyt az Európai Unió területén. Málta végül megengedte, hogy kikössön, ám eljárást indított ellene.

A hasonló „civil szervezetek” az embermentő szerepében tetszelegnek, ami addig igaz is, hogy sokszor valóban fuldokló embereket mentenek ki a tengerből. Azonban ahelyett, hogy a lehető legközelebbi szárazföldre vinnék ezeket az embereket, rendszerint Európába – Málta vagy Olaszország területére – viszik a migránsokat, ezzel lényegében embercsempészetet követnek el.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére