Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába a végzés, mégsem toloncolják ki az illegális bevándorlókat Franciaországból

888.hu

2022.10.24. 19:00

Más az elmélet, mint a gyakorlat.

 

A franciák közül tízből hatan támogatnák, hogy minden egyes illegális bevándorlót, aki Franciaországban tartózkodik, őrizetbe helyezzenek, amíg ki nem toloncolják őket. Ez akár 700 000 embert is értinthet.

A CSA Intézet által végzett közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek 58 százaléka úgy véli, hogy minden illegális bevándorlót fogadókban kellene elhelyezni, mielőtt eltávolítanák őket Franciaország területéről.

Amíg a jobboldal üdvözli a fogadókban való ideiglenes elhelyezés javaslatát, a baloldali pártok közül egyik sem támogatja azt.

 

 

A közvélemény-kutatásra akkor került sor, amikor Franciaországot a 12 éves Lola brutális megerőszakolásának és meggyilkolásának híre rázta meg, akinek holttestét múlt pénteken találták meg egy bőröndben, annak a lakóháznak az udvarán, ahol ő és családja élt.

Az ügy fő gyanúsítottja, egy 24 éves algériai nő állítólag illegálisan élt Franciaországban és

 

kitoloncolási végzés volt ellene, amelyet soha nem hajtottak végre.

 

Gérald Darmanin francia belügyminiszter megígérte, hogy a meglévő 1850 férőhely mellé további 300 férőhelyet hoz létre az országszerte működő fogadókban.

A média tényellenőrzései szerint a kitoloncolások 90 százaléka kudarcot vallott, a valós adatok pedig még rosszabbak.

A francia média a konzervatív és populista politikusok állításait ellenőrizte, miszerint a franciaországi kitoloncolások 88–90 százaléka nem valósul meg, és megállapította,

hogy a valós adatok valójában még ennél is rosszabbak.

 

A belügyminisztérium adatai szerint 2020-ban a kitoloncolásoknak mindössze 7 százalékát hajtották végre, vagyis 93 százalékát nem.

Eközben 2021 első felében a kitoloncolási parancsok még magasabb, 94 százalékát nem hajtották végre.

 

 

A Franciaországból történő kitoloncolások kivételesen alacsony arányának több oka is van, például a hosszadalmas fellebbezési eljárás, valamint az, hogy a rendőrség néha egyszerűen nem tudja, hol vannak az érintett illegális bevándorlók.

Egyes esetekben a külföldi országok kormányai nem hajlandóak visszavenni állampolgáraikat, mint például tavaly több észak-afrikai ország esetében – amire Emmanuel Macron elnök válaszul korlátozta a tunéziai, algériai és marokkói állampolgárok számára kiadott vízumok számát.

Macron politikája azt követően jött létre, hogy kiderült, hogy Algéria mindössze 22 állampolgárt fogadott vissza abból a közel 8000-ből, akiket Franciaország ki akart toloncolni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén csütörtökön.

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére