Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába a magas fertőzésszám, Hollandia megkezdi a korlátozások enyhítését

888.hu, MTI

2021.04.29. 06:20

Szerdától egyebek mellett megszűnt az éjszakai kijárási tilalom, kinyithattak az éttermek és a kávéházak teraszai és a nem alapvető fontosságú árukat kínáló üzletek – közölte a helyi sajtó szerdán.
A továbbra is magas, napi kilencezret megközelítő fertőzési adatok mellett a holland kormány bejelentette számos, a koronavírus-járvány korlátozására hozott intézkedés enyhítését, szerdától egyebek mellett megszűnt az éjszakai kijárási tilalom, kinyithattak az éttermek és kávéházak teraszai és a nem alapvető fontosságú árukat kínáló üzletek

– közölte a helyi sajtó szerdán.

Mark Rutte holland miniszterelnök az intézkedés indoklásaként azt monda:

noha a rendkívüli szabályok feloldása kockázatokat rejt magában, kormánya abban bízik, hogy a jól haladó oltási kampány eredményeképpen ugrásszerűen csökkennek majd a fertőzési mutatók.

Az új szabályozás szerint szerdától megszűnik a január 23-án bevezetett éjszakai kijárási tilalom. Az éttermek és kávéházak hat hónapos zárva tartása után este hat óráig nyitva lehetnek a vendéglátóhelyek teraszai. A megfelelő távolságban elhelyezett asztaloknál kettő, ugyanabból a háztartásból négy ember foglalhat helyet. A felszolgálóknak állandóan, a vendégeknek fizetéskor és a mosdóhasználathoz kell orrot és szájat eltakaró maszkot viselniük.

Kinyithattak a nem alapvető élelmiszereket árusító üzletek is, maszkviselés és a távolságtartási szabályok betartása mellett. A háztartások egy helyett két vendéget fogadhatnak egyszerre, temetéseken akár száz fő is részt vehet. A szabadtéri alkoholfogyasztás este nyolc óra után továbbra is tilos.

A holland kormány ezt követően sem tanácsolja a külföldi utazásokat, a fertőzöttségi szempontból narancssárga vagy vörös jelzésű országokból érkezők számára előírt karanténkötelezettség érvényben marad.

Az illetékes holland közegészségügyi intézet friss tájékoztatása szerint szerdán 8713 ember esetében lett pozitív a koronavírusteszt eredménye, a mutató az elmúlt mintegy két hét folyamán stabil maradt. A kórházban koronavírussal kezeltek száma az egy héttel ezelőtt feljegyzett 2682-ről 2611-re mérséklődött. Az ápoltak közül 814 személy esetében kell intenzív ellátást biztosítani, számuk egy hete 839 volt. Átlagosan naponta 18 haláleset köthető a koronavírus okozta szövődményekhez, szemben a múlt hét átlagos 21 esetével szemben.

A jelentés szerint a 17,2 millió lakosú országban ez idáig 5 207 495 adag koronavírus elleni oltóanyagot adtak be, és a következő hét folyamán további 729 732 dózis beadását tervezik.

Hollandiában a járvány kezdete óta 17 339 -en haltak meg a vírus szövődményeiben, az igazolt esetek száma jelenleg 1 506 455.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére