Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Illegális migránsokat fogtak a Földközi-tengeren és a La Manche csatornán

888.hu - MTI

2020.08.01. 09:30

Európába tartó hetven migránst tartóztatott fel pénteken a tunéziai haditengerészet a Földközi-tengeren.

A tuniszi védelmi tárca közlése szerint a migránsok szerdán indultak el a líbiai partokról Olaszországba. A gumicsónakjuk léket kapott, amikor a tunéziai hatóságok elérték a bajbajutottakat péntek délben.

Az embereket a tunéziai Dzsardzsísz kikötőjébe vitték, ahol tesztelték őket az új típusú koronavírusra, majd a helyi vörös félhold egyik létesítményébe kerültek.

Az olasz hatóságok szerint az idén mintegy 12 ezer menedékkérő érte el Olaszországot. Az érkezőkből több mint ötezren Tunéziából indultak el, közülük több mint négyezren tunéziaiak voltak, ők gazdasági bevándorlóknak számítanak. Emellett jelentős számban indulnak migránsok Európa felé Líbiából is.

Ugyancsak tegnap a francia hatóságok feltartóztattak 58 Nagy-Britanniába tartó illegális bevándorlót a La Manche csatornán.

Az AFP francia hírügynökség szerint a menedékkérők között nyolc gyerek is volt.

A francia hatóságok külön figyelmeztetést adtak ki, hogy a migránsok ne vágjanak neki a világ egyik legforgalmasabb és ezért különösen veszélyes tengeri útvonalának Nagy-Britannia és Franciaország között.

Az AFP összesítése szerint az idén legalább 682 ember próbálkozott meg illegálisan Nagy-Britanniába jutni ezen az útvonalon. Tavaly 2700 illegális bevándorlót tartóztattak fel a forgalmas tengeri úton. Négyen életüket vesztették a kockázatos átkelés közben, az azonban nem ismert, hogy hány illegális bevándorlónak sikerült észrevétlenül átjutnia az Egyesült Királyságba.

A Nagy-Britanniába tartó illegális bevándorlók gyakran kísérelnek meg az észak-franciaországi kikötőkből Doverbe tartó kompokon átkelő kamionokban vagy a csatornaalagúton közlekedő teherautókon elrejtőzni, a jó idő beköszöntével kisebb csónakokon átkelni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére