Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétfőtől lazítják a korlátozásokat Németországban

888.hu, MTI

2020.04.15. 21:06

Április 20-án megkezdik a koronavírus-járvány lassítására bevezetett korlátozások fokozatos lazítását Németországban a szövetségi kormány és a tartományi kormányok szerdán kötött megállapodása szerint.

Angela Merkel kancellár bejelentése szerint hétfőtől megnyithatnak a 800 négyzetméternél kisebb kiskereskedelmi üzletek, ha üzemeltetőik biztosítják, hogy nem alakul ki torlódás a boltban, és sor a bejáratoknál. Mérettől függetlenül megnyithatnak az autókereskedések, kerékpár-szaküzletek és a könyvesboltok is.

Azonban továbbra is érvényben marad a társadalmi távolságtartás alapszabálya, miszerint mindenki legfeljebb egy további emberrel tartózkodhat együtt a lakásán kívül, vagy azokkal, akikkel közös háztartásban él, és a többiektől legalább másfél méter távolságot kell tartani.

Az iskolák legkorábban május 4-től működhetnek ismét, de egyelőre csak a végző évfolyamokban folytathatják a tanítást, tömegrendezvényt pedig legalább augusztus 31-ig nem lehet tartani.

A korlátozásokat rendkívüli óvatossággal kell lazítani, mert igen törékeny a járványügyi helyzet, és a veszély nem enyhül a védőoltás kifejlesztéséig -– mondta Angela Merkel a tanácskozás után.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére