Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétfőn kezdődő uniós csúcs: fő témák a járványhelyzet és az EU-orosz kapcsolatok

888.hu

2021.05.24. 16:05

A csúcstalálkozó témái közt szerepel továbbá a klímaváltozás, az EU és az Egyesült Királyság kapcsolata, valamint a koronavírus elleni beoltottságot igazoló közös uniós dokumentum bevezetése.

A Brüsszelben kétnaposra tervezett uniós csúcstalálkozó központjában a külpolitikai kérdések lesznek, amelyek között kiemelt téma lesz az Európai Unió Oroszországgal ápolt kapcsolata.

Napirenden lesz az EU és az Egyesült Királyság június 15-re tervezett EU-Egyesült Államok csúcstalálkozójának előkészítése, valamint szó lesz a koronavírus-járvány elleni védekezés eredményeiről, a járvány okozta társadalmi és gazdasági helyzetről.

Mivel az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói csütörtökön politikai megállapodást kötöttek

a koronavírus elleni beoltottságot igazoló közös uniós tanúsítvány bevezetéséről,

az EU-tagországok állam- és kormányfői vitát tartanak a dokumentum bevezetésének lehetőségeiről. Az EU elképzelése szerint az oltási igazolvány július elsején lépne érvénybe.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a tagállami vezetőknek pénteken írt meghívólevelében kijelentette, folytatni kell a közös munkát az unión belüli szabad mozgás megkönnyítésére.

A csúcstalálkozó témái között szerepel továbbá a klímaváltozás kérdése.

Az Európai Tanács 2019 decemberében hagyta jóvá azt a célkitűzést, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon. Egy évvel később megállapodott abban a kötelező uniós célkitűzésben, hogy 2030-ra az 1990-es szinthez képest legalább nettó 55 százalékkal csökkenjen az EU kibocsátása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére