Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Henry Kissinger: Trumpból tekintélyes elnök lehet

888.hu

2016.12.19. 18:18

Az amerikai CBS csatorna interjúban kérdezte meg az egykori amerikai külügyminisztert, Henry Kissingert, hogy mi a véleménye Donald Trumpról.
WASHINGTON, 16:58

Az amerikai CBS csatorna interjúban kérdezte meg az egykori amerikai külügyminisztert, Henry Kissingert, hogy mi a véleménye Donald Trumpról.

A vasárnapi "Face the Nation" című műsorban Richard Nixon és Gerald Ford elnök korábbi külügyminisztere, Henry Kissinger Trumpról nyilatkozva elmondta, hogy a megválasztott elnökben

megvan a lehetőség, hogy nagyon tekintélyes elnök legyen."

Kissinger arról is beszélt, hogy Trump egy olyan jelenség, amilyennel eddig még nem találkoztak a nemzetközi politika szereplői.

Számukra ez sokkoló hír, hogy elnyerte az elnöki hivatalt. Ugyanakkor egy különleges lehetőség is. Azt gondolom, hogy Trump egy nagyon tekintélyes elnök lehet, mivel minden országnak két dolgot kell megfontolnia jelenleg. Egyrészt azt, hogy a leköszönő elnök csökkentette az amerikai jelenlétet a nemzetközi politikai térben, így számos államnak magának kellett felmérnie és érvényesítenie érdekeit"

– értékelte az eddigi eseményeket Kissinger.

Másrészt Trump egy új elnök, aki sok olyan kérdést tesz fel, amelyet a korábbi vezetők nem mertek. Emiatt és az előbb említett nemzetközi háttérbe vonulás miatt, valami újnak és jelentősnek lehetünk tanúi. Nem azt mondom, hogy mindez jó, csupán azt, hogy ez egy nagy lehetőség"

– folytatta a tekintélyes diplomata.

A teljes nyilatkozatot itt tudod megnézni, angol nyelven:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére