Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Helikopterrel támadták meg a venezuelai legfelsõbb bíróság épületét

Nagy Gábor

2017.06.28. 06:28

Támadást intéztek egy lopott rendõrségi helikopterrel a venezuelai legfelsõbb bíróság épülete ellen. Nicolas Maduro szerint az ellenzék állhat a támadás mögött.
CARACAS, 06:28

Támadást intéztek egy lopott rendőrségi helikopterrel a venezuelai legfelsőbb bíróság épülete ellen. Nicolas Maduro szerint az ellenzék állhat a támadás mögött – írja az AP.

Maduro szerint a lopott helikopterről rálőttek a legfelsőbb bíróság épületére és 4 gránátot is kilőttek rá, de ezek közül nem mindegyik robbant fel.

Az elnök azt is elmondta, hogy a gép a belügyminisztérium felett is elrepült, és arra is adott le lövéseket.

Maduro kijelentette: minden fegyveres erőt mozgósít a rend védelmében. Mint mondta:

előbb vagy utóbb kézre kerítjük azt a helikoptert és mindazokat, akik az ország intézményei ellen fegyveres terrorista támadást hajtanak végre."

Az incidens – melyben nem sérült meg senki – épp akkor történt, amikor Maduro az állami tévé egyenes adásában beszédet intézett az elnöki Miraflores palota előtt, az újságírónap alkalmából.

Az AP tudósítója fegyverropogást hallott, miközben egy helikopter elzúgott a belváros felett. Más információk szerint a gép kormányellenes transzparenst húzott maga után, a helikopter pilótája pedig egy olyan rendőr volt, aki előzőleg, a közösségi médián keresztül üzent a kormánynak.

Az olajban gazdag dél-amerikai országban április eleje óta folyamatosak a kormányellenes tüntetések, s a hatóságokkal vívott összecsapásokban legalább 75 ember halt meg. A venezuelai ellenzék különleges gyűlölettel viseltetik a legfelsőbb bírósággal szemben, miután a testület döntések sorozatát hozta Maduro hatalmának megszilárdítására, s közben megpróbálta minden hatalmától megfosztani az ellenzéki többségű törvényhozást. Az ellenzék vezetői emellett jó ideje próbálják rávenni az ország fegyveres erőinek tagjait, hogy ne engedelmeskedjenek az általuk gyilkos diktátornak nevezett elnök parancsainak.

A helikopteres incidens előtt pár órával Maduro azzal fenyegetőzött, hogy ő és a hívei fegyvert fognak, ha szocialista kormányát erővel megdöntené az ellenzék.

Július 30-án parlamenti választás lesz Venezuelában, a jelenlegi elnök pedig javában kampányol, hogy meglegyen a nemzetgyűlésben az alkotmányozó többsége.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére