Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazugságon kapták az Európai Parlament alelnökét

888.hu

2022.06.13. 09:00

Kínos magyarázkodásra szorulhat a következő napokban Katarina Barley, miután egy ülésen olyat állított, amelyről kiderült hogy hazugság.

 

Heves vita alakult ki az Európai Parlamentben a napokban a Lengyelországnak nyújtott uniós támogatások kérdésének tárgyalásakor. A baloldali képviselők az ülésen arra szólították fel az Európai Bizottságot, hogy továbbra is akadályozza meg a Lengyelországnak nyújtott pénzügyi támogatásokat. Dominik Tarczyński lengyel képviselő a vita során szóváltásba keveredett az Európai Parlament alelnökével, aki a legnagyobb szószólója annak, hogy minimalizálni kell a támogatásokat, amelyeket Lengyelország és Magyarország kapna.

Tarczyński – aki a lengyel kormánypárt politikusa – felidézte Katerina Barley alelnök két évvel ezelőtti megjegyzéseit: „Szeretném megkérdezni, igaz-e, hogy azt mondta, hogy Lengyelországot ki kellene éheztetni anyagilag? Csak jelezze a fejével, hogy igen vagy nem. Ön használta ezeket a szavakat? Tisztában van azzal, hogy hogyan hangzanak Lengyelországban, egy olyan országban, ahol az emberek éhen haltak a németek tettei miatt? Tudja-e értékelni, mit érezhetett sok lengyel és zsidó, akik a háború alatt a németek kezétől éheztek, amikor ilyen szavakat hallott?” – kérdezte a politikus a német alelnöktől.

 

Barley a válaszában határozottan visszautasította a vádakat és tagadta, hogy valaha is használta volna az „éheztetni” kifejezést a lengyelekre utalva.

Milliószor elmondtam már, nem, soha nem mondtam ilyet. Akkor használtam a szót, amikor a magyarországi korrupcióra utaltam”

– hárította a vádakat a német alelnök. Ahogy azonban a vita felvétele kikerült az internetre, a kommentelők felhívták a figyelmét a német politikusnak arra, hogy hazudott a parlamenti ülésen. Mint kiderült, 2020 októberében egy német rádióinterjúban tette ezeket a megjegyzéseket, amelyben nagyobb nyomásgyakorlásra szólított fel Lengyelországgal és Magyarországgal szemben. Barley az uniós támogatások visszatartására és konkrétan pénzügyi„kiéheztetésre” szólított fel. Az egyik kommentelő – aki belinkelte az ide vonatkozó rádiós interjút – megjegyezte, hogy Katarina Barley alelnök rasszista kijelentést tett és bocsánatot kell kérnie a lengyelektől azért, amit mondott, és azért, hogy nyilvánosan hazudott erről – írta meg a V4NA.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Olajozottan megy a felvételi

Olajozottan megy a felvételi

Azt írja az újság, hogy félmillió forint segít átlendülni a felvételi vizsga okozta nehézségeken.

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében, és nem fog belesodródni a háborúba – mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök szerint az infláció egy közellenség, le kell törni az inflációt, majd azt mondta: úgy számol, hogy február-március körül csökkenni fog az infláció, decemberre pedig egy számjegyű lesz.

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére