Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazaárulás miatt emeltek vádat Vlagyimir Kara-Murza Kreml-kritikus ellenzéki újságíró ellen

888.hu

2022.10.06. 19:00

„Hazaárulás miatt emeltek vádat Oroszországban Vlagyimir Kara-Murza Kreml-kritikus ellenzéki újságíró ellen az orosz vezetést bíráló külföldi közszereplései miatt” – közölte csütörtökön védője, Vagyim Prohorov.

 

„Védencünk ellen hazaárulás miatt emeltek vádat három eset nyomán, amelyek során nyilvános rendezvényeken bírálta az orosz vezetést Lisszabonban, Helsinkiben és Washingtonban.”
– mondta az ügyvéd, hozzátéve, hogy Kara-Murza nem ismeri el bűnösségét.

Az orosz igazságszolgáltatási szervek korábbi közleménye szerint a nyomozók úgy vélik, hogy a publicista már „hosszabb ideje együttműködött egy NATO-tagországgal”.

A Kommerszant című gazdasági lap az RT orosz állami televízió saját forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy „Kara-Murza éveken át Oroszország biztonsága ellen irányuló segítséget nyújtott NATO-tagállamok szervezeteinek, és ezért havonta mintegy 30 ezer dolláros díjazásban részesült”.

A TASZSZ orosz hírügynökség felidézte, hogy az orosz büntetőtörvénykönyv hazaárulásról szóló 275-ös cikkelye alapján húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják az államtitoknak minősülő értesülések megosztását egy külföldi állammal, az ellenség oldalára való átállást, valamint az Oroszországi Föderáció biztonsága ellen irányuló, idegen országnak nyújtott pénzügyi, műszaki-technikai, konzultációs vagy egyéb segítség nyújtását.

A moszkvai Baszmannij kerület bírósága áprilisban rendelte el a külföldi ügynökök listáján szereplő aktivista őrizetbe vételét az orosz hadseregről terjesztett hamis információk miatt. Az SZK értékelése szerint Kara-Murza az arizonai képviselőházban 2022 márciusában tartott fellépése során alaptalanul vádolta meg az orosz fegyveres erőket tiltott eszközök és módszerek alkalmazásával az ukrajnai hadművelet során.

Júliusban egy másik büntetőeljárás is indult Kara-Murza ellen, amiért több éven át az Oroszországban nem kívánatosnak minősített Nyílt Oroszország nevű mozgalom koordinátora volt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Hamisak a magyar vétóról szóló hírek

„Hamisak azok a hírek, amelyek szerint Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítséget” – írta a Twitteren Orbán Viktor miniszterelnök.

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Portugália – Svájc.

Orbán Viktor: EU-Nyugat-Balkán csúcs

Orbán Viktor: EU-Nyugat-Balkán csúcs

„Ha jól csináljuk, a Balkán lesz az olcsó energia kapuja Európa számára” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás

Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás

Nem volt ma szavazás Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról, így a magyar helyreállítási tervről sem lehetett szavazás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére