Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazaárulás miatt agyonlőhették az ukrán tárgyalódelegáció egyik tagját

888.hu

2022.03.05. 17:50

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) agyonlőtte Denisz Kirjejevet, az oroszokkal béketárgyalásokat folytató ukrán delegáció egyik tagját hazaárulás miatt – jelentette szombaton a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai magyar hírportál.

 

Az Ukrajinszka Pravda hírportál politikai és rendvédelmi körökből származó információi szerint a titkosszolgálatnak kétséget kizáró bizonyítékai voltak Kirjejev hazaárulására, állítólag információkat szivárogtatott ki az oroszoknak, többek között telefonbeszélgetéseket is rögzítettek a hatóságok. Később a sajtóban megjelentek fotók, amelyeken állítólag Denisz Kirjejev holtteste látszik – írja a Magyar Nemzet.

A tárgyalások első fordulóját hétfőn tartották meg a belarusz Homel (orosz nevén: Gomel) megyében, az ukrán határ közelében. Az MTI által is közölt fotón Denisz Kirjejev is látszik: az ukrán delegáció jobb szélén ül.

A csütörtökön a belarusz Belovezsszkaja Puscsa nemzeti parkban megtartott második tárgyalási fordulón már valóban nem látni Kirjejevet a hírügynökségi fotók tanúsága szerint.

Miközben megpróbálták őrizetbe venni, Denisz Kirjejev az SZBU lelőtte. Hazaárulással gyanúsították. Az SZBU-nak egyértelmű bizonyítéka volt Kirjejev hazaárulásáról, beleértve a telefonbeszélgetéseit”

– közölte közösségi oldalán Alekszej Honcsarenko ukrán parlamenti képviselő. Az esetről szintén beszámoló Interfax orosz hírügynökség nem tudta megerősíteni az információt.

Az esetről Maria Dubovikova orosz újságíró-politológus is beszámol Twitter-oldalán.

 

 

Kirjejevet Kijev központjában ölték meg. Szó szerint kivégezték, fejbe lőtték”

– írta.

 

Az Ukrajinszka Pravda szerint Kirjejev a háború előtt több fontos pénzügyi tisztséget töltött be. Alapvetően bankár volt, 2010–2014-ben az Osadbank igazgatótanácsának első alelnökeként dolgozott, előtte pedig az Ukreximbank felügyelőbizottságának a tagja volt. Azt nem tudni, hogy került a delegációba, és mi volt ott a szerepe.

 

Az orosz–ukrán tárgyalások eredményeképpen létesítettek egyébként humanitárius folyosókat az orosz csapatok által blokád alá vont Mariupolnál és Volnovahánál. A tárgyalásokon mindazonáltal nem sikerült megállapodni a harcok beszüntetéséről. Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója pénteken azt mondta, Ukrajna arra számít, hogy a hét végén meg lehet tartani a tárgyalások harmadik fordulóját.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére