Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatvanöt év után elõször találkozhattak észak- és dél-koreai családtagok

Forisek Ádám

2018.08.20. 15:40

Nagyjából 90 észak- és dél-koreai család találkozhatott újra hétfõn.
KUMGANG, 15:40

Nagyjából 90 észak- és dél-koreai család találkozhatott újra hétfőn.

Örömkönnyek közt ölelhették újra magukhoz családtagjaikat azok a koreaiak, akiket hatvanöt éve, az 1950-53 közötti koreai háború választott szét egymástól. A Reuters beszámolója szerint 90 koreai család, egész pontosan 330 dél- és 185 észak-koreai családtag láthatta újra egymást.

A találkozó mindössze 11 órán át tartott, utána ismét elváltak az útjai annak a többtucatnyi családnak, akik végre találkozhattak Észak-Korea egy üdülőhelyén. Legutóbb három éve került sor hasonló találkozásokra, a mostaniról a két ország áprilisi csúcstalálkozóján döntöttek.

Sokan már tolószékben érkeztek és előfordult, hogy a felek nem ismertek egymásra, hiszen több mint 60 éve nem találkoztak.

A találkozóra több mint 57 ezer dél-koreai iratkozott fel. Az ország évek óta szervez videokonferenciákat elválasztott családok között, de a találkozás lehetősége gyakran meghiúsul a két Korea közti törékeny viszony miatt.

Mun Dzsein dél-koreai elnök azt reméli, hogy a jövőben rendszeressé válnak a találkozók, és egymást is meglátogathatják a felek, illetve levelezhetnek végre. A tervek szerint a következő találkozás újabb 88 családot hoz majd össze.

Az első ilyen találkozóra 1985-ben került sor. Nagyjából 132 600 olyan személyről tudni, akik elválasztott családok tagjai – 41,2 százalékuk már a nyolcvanas éveiben jár, 21,4 százalék pedig több mint 90 éves.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére