Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hátba támadta hazánkat az Európai Bizottság

888.hu

2022.04.27. 15:35

Az Alapjogokért Központ gyorsreakciója.

 

Az Európai Bizottság mai ülésén a jogállamisági eljárás megindításáról döntött Magyarországgal szemben.

Az Alapjogokért Központ szerint

az eljárást akkor indították meg, amikor mindennél nagyobb szükség lenne az Európai Unió belső egységének megőrzésére.

 

Az orosz-ukrán háború kapcsán hazánk a nyugati szövetségi rendszer lojális tagjaként minden közös uniós javaslatot, így az Oroszországgal szembeni szankciók kérdését is támogatta. A mostani döntéssel a Bizottság éket ver a tagállamok közé. Az Unió szomszédságában zajló háború, és az azt kísérő gazdasági válság közepette a brüsszeli intézmények jogellenesen, jogalap nélküli politikai vitát folytatnak hazánkkal. Ennek fényében egyértelmű: a Bizottság mostani lépésével hátba támadta Magyarországot.

 

Megjegyzik,

mindez egyébként nem sokkal az április 3-i hazai országgyűlési választásokat követően történt, melyen soha nem látott politikai felhatalmazást kaptak a magyar kormánypártok az elmúlt 12 év munkájának folytatására.

 

Az ugyanazon a napon megtartott népszavazáson pedig még nagyobb arányban álltak ki a választópolgárok a gyermekvédelem ügye mellett.

Az Alapjogokért Központ szerint a magyar választók döntése szemmel láthatólag nem érdekli a brüsszeli intézményeket.

 

Az uniós vezetők számára csak akkor fontos a demokrácia, amikor az általuk favorizált politikai erők jutnak hatalomra, ha ők mondhatják meg a tagállamok vonatkozásában is, hogy mi a demokrácia és annak szabályai.”

– írják.

 

A Bizottság mai döntésével az is világossá vált, hogy az uniós testület képtelen ellenállni az Európai Parlament politikai zsarolásának. A balliberális többségű Parlament már hónapok óta a leghangosabban követeli hazánk megbüntetését, a Helyreállítási Alap forrásainak felfüggesztését.

 

Az elemzés szerint a jogállamisági eljárás már régen nem jogi természetű vita, a brüsszeli intézmények által megfogalmazott kritikák alaptalanok. Az eljárás sokkal inkább a brüsszeli politikai és ideológiai nyomásgyakorlásról szól. Az uniós intézmények a gyermekvédelem és a rezsicsökkentés területén is a vonatkozó hazai álláspont, a magyar érdekek feladására kényszerítenék a magyar kormányt. Hazánk erre nem hajlandó, ezért megindították a jogállamisági eljárást.

 

A Bizottság célja világos: megbüntetni hazánkat, a magyar választópolgárokat és elvonni, de legalábbis késleltetni a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Az uniós testület példát akar statuálni hazánkkal. Üzenni kíván a nemzeti érdekekért kiálló tagállamok számára, hogy a brüsszeli »elvárásoknak« való meg nem felelés súlyos politikai-pénzügyi következményekkel járhat.”

– zárja elemzését az Alapjogokért Központ.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére