Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Határozott” vezetés Amerikában, Biden mégis megemeli a migránskvótát

888

2021.04.17. 11:11

Joe Biden amerikai elnök megijedt sajátjaitól.

A migrációt elősegítő szervezetek és Biden szövetségesei megrökönyödtek tegnap azon a sürgősségi rendeleten, miszerint a kormány nem emeli meg az elődje által megszabott migránsbefogadási kvótát, emiatt a Fehér Ház még este bejelentette, hogy az elnök májusban mégis megemeli a 15 ezer fős keretet.

A rendeletben az elnök azzal indokolta a kvóta meghagyását, hogy „az továbbra is indokolt humanitárius megfontolásból és a nemzeti érdek szempontjából”. De ha a kvóta betelik a folyó pénzügyi év október 1-jei vége előtt és továbbra is fennáll a rendkívüli menekültügyi helyzet, akkor az elnök megemelheti a plafont – olvasható a rendeletben.

A rendeletet azonnal számos kritika érte Biden szövetségesei részéről a washingtoni kongresszusban, Dick Durbin demokrata párti szenátor például elfogadhatatlannak nevezte. A migránsszervezetek úgy reagáltak, hogy ha nem is lehetséges a kvóta megemelése az eredetileg megígért szintre, fontos jelezni, hogy Amerika ismét világvezető lesz az „elnyomottak” befogadásában.

Ezek hatására Jen Psaki fehér házi szóvivő később azt mondta: az elnök várhatóan május 15-éig megemeli a kvótát. Azt nem árulta el, hogy mennyivel, és hozzátette: „tekintve, hogy nagyon alacsony kvótát örököltünk, nem valószínű, hogy az elnök 62 500 fősre tudja majd emelni azt, ahogy két hónappal ezelőtt ígérte a kongresszusban”.

Biden februárban az idei pénzügyi évre ígérte a 62 500 fős kvótát, a jövő pénzügyi évre vonatkozóan már 125 ezer főset.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére