Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Pörge Béla

2019.05.27. 11:58

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) majdnem 50 százalékot ért el, az ellenzék közel tíz százalékkal maradt le.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Lengyelországban Soros mindent bevetett, hogy az ellenzéki összefogás valahogy megbuktassa a lengyel kormányt. Hiába a rádióvásárlás, hiába a liberálisok és a bevándorláspártiak vágyai, hiába Brüsszel állandó packázása a lengyelekkel, a lengyel ellenzéki összefogás hatalmasat bukott.

Lengyelországban a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt a szavazatok 46 százalékával győzött az európai parlamenti választáson a hétfő hajnalban közzétett, a szavazatok 95,9 százalékos feldolgozottságán alapuló részeredmények alapján – írja az MTI.

Jaroslaw Kaczynski | Fotó: AFP

A lengyel országos választási bizottság által közzétett adatok szerint a fő ellenzéki erő, a Polgári Platform (PO) részvételével megalakított széles pártszövetség, az Európai Koalíció (KE) a voksok 37,9 százalékát kapta meg.

Az új balliberális párt, a Robert Biedron Tavasza (Wiosna Roberta Biedronia) a szavazatok hat százalékára tett szert.

A vasárnap esti részeredmények alapján a részvételi arány 45,5 százalékot tett ki, ami közel kétszer annyi, mint az előző, 2014-es EP-választáson (24 százalék).

Tehát magas részvétel mellett az ellenzéki összefogás kilenc százalékkal maradt le a PiS mögött. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez nem jött be, a lengyelek a kormányra szavaztak. Lengyelországban még az idén parlamenti választást is tartanak majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére