Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas tockost kaphat Brüsszel: az olaszok migránsvízumot adnának az illegális bevándorlóknak

Nagy Gábor

2017.07.15. 21:58

Már többször is írtunk arról, hogy Olaszországban betelt a pohár a tarthatatlan illegális bevándorlás miatt. Most úgy tûnik, hogy egy olyan fegyvert vet be Róma, amit nehezen fog lenyelni Brüsszel.
RÓMA, 21:58

Már többször is írtunk arról, hogy Olaszországban betelt a pohár a tarthatatlan illegális bevándorlás miatt. Most úgy tűnik, hogy egy olyan fegyvert vet be Róma, amit nehezen fog lenyelni Brüsszel.

Jelenlegi állás szerint úgy tűnik, az olasz kormányfő ledobhatja az "atombombát" az Európai Unióra, hiszen Róma meglebegtette, hogy közel kétszázezer – javarészt a Földközi-tenger térsége felől érkező – bevándorlónak adhat vízumot, amivel a migránsok szinte korlát nélkül utazhatnak a schengeni határokon belül, írja a The Times nevű brit lap.

A sajtóhíreket kormányközeli olasz politikusok is úgy kommentálták, hogy valóban szóba került a "nukleáris opció".

Olaszország azért folyamodhat ehhez a döntéshez, mert az EU a migránskrízis kiéleződése óta nem tudott a tagállamok többsége által is elfogadható megoldást felmutatni. Kétség sem fér ahhoz, hogy Róma – Ankarához hasonlóan – sarokba kívánja szorítani az uniós vezetést, melyből később akár az is kisülhet, hogy Brüsszel megpróbálja felgyorsítani a tagállamokra kötelezően kirótt kényszerkvóta rendszerét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére