Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas szexbotrány az amerikai Tornaszövetségnél

Tóth Dalma

2016.08.09. 09:28

Eddig rejtõzködõ Kiss Lászlókra derült fény az USA-ban. Edzõk zaklattak szexuálisan sportolókat, amit a Tornaszövetség elhallgatott.
WASHINGTON, 9:28

Eddig rejtőzködő Kiss Lászlókra derült fény az USA-ban. Edzők zaklattak szexuálisan sportolókat, amit a Tornaszövetség elhallgatott.

Az edzők jó hírnevére hivatkozva az Amerikai Tornaszövetség a hozzájuk eljutott panaszok közül nem jelentett be néhányat a hatóságoknak. Az edzőkről hiába érkeztek panaszok szexuális zaklatás vádjával a sportszövetség nem tett semmit, inkább hallgatott.

Normális esetben, a Tornaszövetségnek kötelező értesíteni a hatóságokat, ha egy edzőnél felmerül a szexuális zaklatás gyanúja. A vezetés csak azokat az eseteket vette figyelembe, amikor maga az áldozat, vagy annak a szülei tettek feljelentést, mert nem akarták, hogy az edzők megítélése romoljon.

A sportszövetség nem adott arról tájékoztatást, hogy pontosan hány panasz érkezett be hozzájuk, de állítólag több mint 50 edzőről lehet szó.

 Az Indianapolis Star információi szerint a Tornaszövetség központjában több mint 50 gyanúba keveredett edzőről vannak feljegyzések.

Az amerikai lap újságírói négy olyan konkrét esetről tudnak, amikor panasz érkezett az edzőkre szexuális zaklatás miatt, de a szövetség nem szólt a hatóságoknak.

Az edzők a bejelentések után is tovább dolgozhattak és további 14 gyereket zaklathattak a figyelmeztetések ellenére.

A Tornaszövetség vezetői csak annyit reagáltak a botrányra, hogy az Indianapolis Star cikkéből olyan fontos információk maradtak ki, amelyek egészen más színben tüntetnék fel a szervezetet. Ennél többet sajnos nem mondhattak, néhány már folyamatban lévő per miatt.

Az USA eddig 5 aranyérmet, 7 ezüstöt és 7 bronzérmet nyert a riói olimpián.

(WashingtonPost, Indystar, Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére