Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas össztûz alá került az új katonai fõrabbi

Sümeghi Lóránt

2016.07.13. 12:58

Heves viták törtek ki az izraeli sajtóban a hadsereg által kinevezett katonai fõrabbi személye körül a nõkkel és a vallás parancsaival kapcsolatban korábban hangoztatott, megbotránkozást keltõ nézetei miatt.
TEL-AVIV, 12:58

Heves viták törtek ki az izraeli sajtóban a hadsereg által kinevezett katonai főrabbi személye körül a nőkkel és a vallás parancsaival kapcsolatban korábban hangoztatott, megbotránkozást keltő nézetei miatt.

Éjál Krim rabbit hétfőn nevezték ki a hadsereg katonai főrabbijának, aki Rafi Perecet váltja a tisztségben, ha a védelmi miniszter is jóváhagyja a döntést. A rabbiról megjelent sajtóértesülések nyomán viszont több politikus is a kinevezés visszavonására szólította fel a tisztikart. Krim szerint a vallás parancsait a hadsereg parancsai fölé kell helyezni, és úgy véli, tilos a férfiak nők alá történő beosztása katonai szolgálatuk során, mert

ez arra készteti őket, hogy tekintetüket a nőkre összpontosítsák a nap nagy részében." 

Az ezredesi rangban lévő rabbi azt is mondta, hogy háborús időkben megengedett a nem zsidó nők megerőszakolása. 

Az ultraortodoxok a férfiak számára tiltják a nők énekhangjának nyilvános élvezetét, és Krim is kijelentette, hogy hozzanak inkább férfi énekeseket a katonai ünnepségekre. A Tóra szerint a nők nem tanúskodhatnak a bíróság előtt, s erről a több ezer éve született, és a mai Izraelben nem alkalmazott szabályról azt mondta a leendő katonai főrabbi, hogy

a nők javát szolgálja, mert a nők érzelmesek, és emiatt nem tudnak felelni a keresztkérdésekre."

Vihart kavartak kinevezése nyomán az olyan régebbi kijelentései is, miszerint meg kell ölni a sebesült öngyilkos merénylőket, vagy hogy a melegek szerinte

beteg emberek, akiknek szeretettel segíteni kell, hogy kijussanak helyzetükből."

Éjál Krimet vitatott nyilatkozatainak nyilvánosságra kerülése után tisztázó beszélgetésre hívták a katonai főhadiszállásra, majd közleményt adtak ki bocsánatkéréséről a társadalmi csoportokat sértő ügyekben és magyarázatokat közöltek különféle kijelentéseivel kapcsolatban. 

Az izraeli tízes tévécsatorna kedd esti híradójának szakértője szerint azonban mindez valószínűleg kevés lesz, és mivel Izraelben a hadsereg ügyeiben általában minél teljesebb társadalmi konszenzusra törekednek, várhatóan új jelöltet kell keresni a főként temetéseken és díszünnepélyeken szerephez jutó katonai főrabbi tisztségére.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Hagyják végre békén Cristiano Ronaldót!

Újabb fejezet íródik Cristiano Ronaldo katari történetében. A portugál sajtóhírek szerint a csapat legnagyobb sztárja haza akart utazni, miután nem számoltak vele a kezdőben a Svájc elleni mérkőzésen. A portugál szövetség és Ronaldo cáfolt, ám az esetet elsőként megszellőztető lap, a Record újabb részleteket osztott meg igaza alátámasztására.

A sapka esete a baloldallal

A sapka esete a baloldallal

Ha van sapka, az a baj, ha pedig nincs, akkor az. Döbbenetes, hogy a hazai ellenzék a 12 éves sorozatos vereségek után is képes ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint egy évtizeddel ezelőtt. Képtelenek a fejlődésre.

Scholz dobbant a Twitterről?

Scholz dobbant a Twitterről?

Még azután is, hogy Elon Musk felvásárolta a Twittert, tombolnak a platformon az indulatok, amit a német kancellária is aggodalommal figyel. Alternatívák után is néznek.

Rendkívüli közleményről osztott meg bejegyzést Kocsis Máté

Az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a közösségi médiában, továbbá SMS-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket – olvasható a bejegyzésben.

Rémhírterjesztő SMS-ek miatt indított eljárást a rendőrség

Rémhírterjesztő SMS-ek miatt indított eljárást a rendőrség

A kiküldött rémhírterjesztő SMS-ek szövege és Varju mai sajtótájékoztatójának címe szinte ugyanaz – írja a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére