Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas kormányellenes tüntetés volt Berlinben

Békési Marcell

2019.11.26. 17:40

Elegük van a német farmereknek a környezetvédőkből, ötezer traktorral bénították meg a német fővárost.

Kora reggel több traktorkonvoj érkezett a német fővárosba, melyek közül a leghosszabb több mint 20 kilométer hosszú volt.

A farmerek egész napra blokkolták Berlin öt legnagyobb forgalmú főútját, egyik körútját, néhány autópályát, valamint a kormányzati negyedet. A német főváros közlekedése egy napra gyakorlatilag meghalt.

 

A dühös német földművesek, a környezetvédők és a mezőgazdasági ágazatban dolgozók viszonya egyre feszültebb az elmúlt években, nem ez volt az első hasonló megmozdulás az utóbbi időben.

Szeptemberben azonban az Angela Merkel által vezetett német CDU-SDP-kormány elfogadott egy mezőgazdasági tervet, mely jelentősen csökkentené a legtöbb ágazat terményhozamát, hiszen betiltottak több permetezőszert és műtrágyatípust. Emiatt tüntetnek most a fővárosban.

Először a növények fognak éhezni, utána a farmerek, aztán TE

– olvasható az egyik táblán.

A földművesek úgy érzik, hogy a környezetvédők mostanra túl messzire mentek, és olyan, minimálisan káros szereket is betiltanak, melyek nélkül a modern mezőgazdaság nem létezhet.

Abból is elegük van, hogy az utóbbi időben, mióta a radikális környezetvédő szervezetek a zászlajukra tűzték a veganizmust, egyre inkább a földművesek lettek a klímaváltozás bűnbakjai.

A német mellett a francia földművesek is egyre dühösebbek, egy kormányzati jelentés szerint állandósul, hogy a zöldek merényleteket követnek el a farmerek ellen, és a környezetvédőket már a titkosszolgálatnak kell megfigyelnie.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére