Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas fölényben a Brexit-pártiak Nagy-Britanniában

Sümeghi Lóránt

2018.11.17. 10:45

Drasztikusan apad a brüsszelita, maradáspártiak csoportja Nagy-Britanniában, miután egy friss felmérés szerint a megkérdezettek mindössze 28 százaléka gondolja úgy, hogy el kellene vetni egy az egyben az unióból való kilépés ötletét.

Újabb hatalmas pofont kapott a brüsszeli elit, miután egy, a YouGov által ismertetett friss közvélemény-kutatás átfogó tanúsága szerint a britek – ha választaniuk kell Nagy-Britannia szuverenitása és az uniós tagságuk között – immár sokkal magabiztosabban a kilépést preferálnák. A részletek szerint mindössze 28 százalékot tesz ki azon megkérdezettek száma, akik úgy gondolják, hogy nem lenne szabad figyelembe venni a népakaratot, így el kellene vetni egy az egyben az unióból való kilépés ötletét. 

Ezzel szemben 46 százalékra tehető azon válaszadók száma, akik egyértelműen az Európai Unióból való határozott kilépés valamelyik formáját választaná.

Beszédes, hogy a 46 százaléknyi Brexit-párti közül majdnem a felük – 19 százalék – úgynevezett "kemény Brexitet" szeretne, azaz úgy elhagyni az uniót, hogy az semmilyen megállapodást ne tartalmazzon. 

Mi több, a teljes lakosságot leképező kutatásból az is kiderül, hogy a megkérdezettek többsége – 45 százalék – úgy érzi, hogy hiába lép ki Nagy-Britannia az unióból, a jelenlegi, Theresa May által elfogadott tervezet nem tükrözi a Brexitet lehetővé tevő, korábbi népszavazás valódi szándékát. Az ebben a kérdésben ellenvéleményt megfogalmazók mindössze 28 százalékot tettek ki, a többiek pedig bizonytalanok a kérdésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére