Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hárommillió szélsõséges muzulmánt tartanak átnevelõtáborokban Kínában

Sümeghi Lóránt

2018.08.16. 19:00

Hiába kritizálja az ENSZ a világ legnépesebb országának vezetését amiatt, hogy 3 millió szélsõséges muzulmánt tartanak fogva átnevelõtáborokban, Kína egy jottányit sem hajlandó engedni a kérdésben.

Mintegy hárommillió, Kínára és a kínai lakosokra veszélyes szélsőséges iszlamistát tartanak fogva az erre a problémára szakosodott kínai hatóságok dacára annak, hogy ismét élesen bírálta az országot e kérdésben az ENSZ.

Mint ismert, az iszlám régóta van jelen Kínában, körülbelül 1400 éve. A kínai muszlimok többségében az ujguroknak (hui) feleltethetőek meg, számukat nagyjából 23 millióra becslik.

Sajtóértesülések szerint elsősorban a Xinjiang régióban – amely határos Afganisztánnal és Pakisztánnal is – van szükség a radikális iszlamisták megfékezésére, ugyanis Peking szerint

nem szeretnénk, ha Kínából egy második Szíria fejlődne ki."

Ennek értelmében a férfiak körében a hagyományos viseletnek számító szakáll vagy a nők körében a fejkendő viselete is tiltott, ráadásul a Korán példányai közül csak a kínai állam által ellenőrözött darabok kerülhetnek a lakosok kezei közé. Emlékezetes, néhány hónappal ezelőtt jelentek meg azok a hírek is, hogy egyes átnevelőtáborokban a radikális muszlimokat kizárólag sertéssel és alkohollal látják el táplálék gyanánt – ezzel is megtörve vallási doktrínáikat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére