Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hárommillió eurót vág zsebre Obama, aki szerint túl anyagias lett a politika

Sümeghi Lóránt

2017.05.09. 13:28

A volt amerikai elnök, Barack Obama elképesztõ pénzösszegekért tart mostanában magánelõadásokat.
MILÁNÓ, 13:28

A volt amerikai elnök, Barack Obama elképesztő pénzösszegekért tart mostanában magánelőadásokat.

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, Barack Obama a mai napon egy exkluzív előadást fog tartani Milánóban, a Seeds&Chips nemzetközi élelmiszer-innovációs találkozón. A volt elnöknek bár ez az első külföldi szereplése, az Egyesült Államokban már a múltban is gyakran tartott magánelőadásokat, melyekért több százezer dollárt is elkért. A mai – az előrejelzések szerint telt házas – performansza sem lesz különb, ugyanis egyetlen jegy ára mintegy 850 euróba kerül, amely átszámítva körülbelül 255 ezer forint.

A Seeds&Chips idei kiadásán a világ agrár- és élelmiszeriparával, illetve ennek technológiájával foglalkozó vállalatok és befektetők vesznek részt, valamint az ágazatra szakosodott oktatási intézmények, kutatóközpontok. Több száz startup vállalkozás is képviselteti magát, amelyekkel Barack Obama is találkozik. A Seeds&Chips témájában a 2015-ös milánói világkiállításhoz kötődik, amelyre 20 millióan jöttek el az egész világból.   

Mi több, Obama egy 14 autóból, egy helikopterből és egy 300 rendőrből álló kísérettel közlekedik Olaszországban, amely nem éppen költségkímélő módja az utazásnak. Ráadásként pedig a város egyik patinás szállodájában száll meg, a Park Hyattben, amely éjszakánként egy laza 8 ezer eurót, azaz több mint kétmillió forintot kér el a vendégeitől.

Obama tehát megadja a módját, ha a kényelemről van szó.

Van is miből, hiszen a nemzetközi sajtóban megjelent hírek szerint csak ezért az olaszországi kiruccanásáért hárommillió eurót, azaz közel egymilliárd forintot tehet zsebre a volt amerikai elnök.

Ami azért is érdekes, mert Obama már több ízben is felszólalt a politika és pénz összefonódása ellen, amely szerinte megmérgezi a közhangulatot és elveszi a mindennapi emberek lehetőségét, hogy valóban befolyást tudjanak gyakorolni az általuk megválasztott politikusokra.

Obama nyilvánvaló képmutatását azonban nem is hagyták szó nélkül.

Tavaly szeptemberben ugyanis úgy fogadott el 400 ezer dollárt (több mint 110 millió forintot) egy, a Wall Street-i bankárok számára megtartott előadásért, hogy még hivatalban volt, amelyért nemcsak politikai riválisai, hanem még saját párttársai is nyilvánosan kritizálták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére