Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Három orosz drukkert már el is ítéltek Franciaországban

Bokor Gábor

2016.06.16. 18:38

Gyorsított eljárásban ítélték el õket. Az ítélet alapján legkevesebb egy évet ülnek majd rács mögött.
MARSEILLE, 18:38

Gyorsított eljárásban ítélték el őket. Az ítélet alapján legkevesebb egy évet ülnek majd rács mögött.

A három most elítélt férfi 12, 18 és 24 hónapnyi börtönbüntetést kapott. Negyven társukkal együtt vették őrizetbe őket, a Marseille-től 170 kilométerre található Mandelieu-la-Napoule városban. Épp busszal mentek Lille-be, az orosz válogatott Szlovákia elleni mérkőzésére.

A letartóztatás után mindnyájukat Marseille-be szállították, ahol kihallgatták őket. A térfigyelő kamerák felvételei alapján sikerült azonosítani a garázdákat. 

Húsz férfi ellen nem indítottak eljárást, csupán kiutasították őket az országból, mert megzavarták a közrendet. Jelenleg őrizetben vannak, hétfőn hagyják majd el az országot. 

Az ügy diplomáciai bonyodalmat is okozott: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán felhívta francia hivatali partnerét, Jean-Marc Ayrault, hogy az ügyről egyeztessenek, Moszkvában pedig a külügyi tárca behívatta a francia nagykövetet.

Összesen tíz szurkolónak, hat britnek, három franciának és egy osztráknak kellett bíróság elé állnia azok közül, akik a szombati angol-orosz Eb-csoportmérkőzés előtt randalíroztak és verekedtek Marseille-ben. Valamennyien több hónapnyi börtönbüntetést kaptak, amelynek letöltését azonnal megkezdték.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére