Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Három éve végezték ki a dzsihadisták a miséző francia papot

Forisek Ádám

2019.07.30. 16:40

Július 26-án vesztette életét Jacques Hamel katolikus pap. Három éve történt a brutális gyilkosság, amelyet dzsihadisták követtek el.

2016. július 26-án két, késekkel felfegyverzett támadó tört be a Saint-Etienne-du-Rouvray nevű településen található templomba, ahol túszul ejtették a 84 éves papot, valamint két apácát és két hívőt. A támadók, Adel Kermiche és Abdel Malik Petitjean brutális kegyetlenséggel végeztek a pappal, egyik túszukat pedig életveszélyesen megsebesítették, miközben folyamatosan az Allahu Akbar! felkiáltást skandálták. Az iszlamisták filmre is vették brutális tettüket.

Forrás: AFP

Halála előtt Hamel azt mondta egyik gyilkosának, „távozz, Sátán”.

Franciaországban gyászmenettel emlékeztek Hamelre, Dominique Lebrun, a roueni egyházmegye érseke a misén azt mondta: a békéért kell harcolni, Hamel atya is „ezért” adta az életét. Lebrun szerint Hamel a békességet és a testvériséget hirdette, így mindenkinek ezt a hagyatékot kell továbbvinnie.

Marine Le Pen bevándorlásellenes politikus is megemlékezett a tragédiáról, szerinte nem szabad elfelejteni, mit műveltek az iszlamista barbárok Saint-Etienne-du-Rouvray templomában, és az iszlám által jelentett fenyegetés ellen pedig küzdeni kell.

Jacques Hamelt boldoggá is akarták avatni, a folyamatnak az egyházmegyei szakasza idén márciusban lezárult. Az egyházmegyei eljárást követően az elkészült pozíciót ünnepélyesen lepecsételik, majd Rómába, a Szentek Ügyeinek Kongregációjába viszik Rouenből – összegzi a Magyar Kurír.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére