Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hanyatlóban az Iszlám Állam

888.hu

2016.06.11. 10:28

Obama különmegbízottja szerint fogyóban van az ISIS.
WASHINGTON, 10:28

Obama különmegbízottja szerint fogyóban van az ISIS.

McGurk különmegbízott egy hanyatló szervezetként vázolta fel az újságíróknak a terrorszervezetet és arról tájékoztatott, hogy az Iszlám Állam már elvesztette az ellenőrzést az eddig általa uralt területek legalább ötven százaléka felett Irakban, és veszített a hatalmából az iraki-török határvidéken is – legalábbis az amerikai hírszerzés szerint.

A különmegbízott azt is elmondta, hogy egyre fogy a terrorszervezet tagjainak száma is. Mindez a merényleteknek és a házon belüli kivégzéseknek köszönhető, amelyről maga az IÁ tesz közzé videókat. Egyre több a dezertőr és jelentősen csökkent azoknak a nyugati fiataloknak a száma, akik csatlakoznak a terrorszervezethez. Mindezt, McGurk szerint, maga az Iszlám Állam is elismeri. Nemrégiben azzal a felszólítással fordult híveihez, hogy ne Szíriába, hanem Líbiába menjenek, ha csatlakozni akarnak a terrorszervezethez.

McGurk kitért a terrorszervezet vezetőjére, Abu Bakr al-Bagdadira is. Csütörtök óta ugyanis olyan, nem megerősített információk kaptak lábra, hogy al-Bagdadi egy szír határ melletti légicsapásban megsebesült, vagy talán meg is halt. McGurk szerint

nincs ok azt feltételezni, hogy vezetőjük nincs életben"

de már az is fontos jel, hogy nem mondott beszédet híveinek a muszlimok szent hónapja, a ramadán kezdetekor.

Az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának elnöke, a republikánus Michael McCaul szerint az Obama-kormányzat helyzetértékelése téves, szó sincs róla, hogy az Iszlám Állam gyengülne. McCaul nemrégiben járt a háborús övezetekben és tapasztalatai szerint az Iszlám Állam nem hogy visszaszorulna, inkább terjeszkedett a térségben, méghozzá Észak-Afrikától egészen Pakisztánig.

Bárhol, ahol kudarcos, sikertelen államokat látunk, vagy hatalmi vákuum alakul ki, ott a terrorszervezet megjelenik és megveti a lábát."

Obama elnök kedden tart tanácskozást a nemzetbiztonsági tanácsadóival és a pénzügyminisztérium illetékeseivel arról, hogyan vágják el az Iszlám Állam pénzügyi forrásait

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére