Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamburgban a farsangi jelmezválasztáskor is ügyelni kell a píszíre

Tóth Dalma

2019.03.06. 16:48

Egy hamburgi óvodában arra kérték a szülõket, hogy ne adjanak olyan jelmezeket a gyerekekre, melyek a sztereotípiákat erõsítik. Azaz kerüljék például az indián, a sejk, a hercegnõs és a kalózos jelmezeket.

Az óvoda idén megtiltotta, hogy olyan jelmezt adjanak a szülők a gyerekekre, amik diszkriminatívnak minősülnek.

Arra kérjük Önöket, hogy a gyerekekkel együtt történő jelmezválasztáskor ügyeljenek arra, hogy az ne erősítsen rá a sztereotípiákra – idézi a Hamburger Morgenpost azt a levelet, amit a szülőknek küldött ki az óvoda.

A tilalom alá tartozik többek között a sejk és az indián jelmez is. Az óvoda a döntést a berlini tanácsadó központ által kiadott "Gyerekek védelme a megkülönböztetéssel szemben" című kiadvány alapján hozta meg.

A szövetségi családügyi minisztérium által kiadott kézikönyvben az áll: "Az úgynevezett indiánok nem léteznek és soha nem is léteztek. Ezt a szót az amerikai kolonizáció idején használták a helyi lakosságra. Ezért az indián jelmezek téves ismeretet nyújtanak a gyerekeknek, és sértik az őslakosokat."

A hercegnős és a kalózos jelmezzel is akadt problémájuk

Az óvoda hangsúlyozza, hogy a hétköznapokban is nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális érzékenység, a diszkriminációellenesség és az előítélet-mentesség tanítására. Ezért azt sem javasolják, hogy a lányokat hercegnőnek, a fiúkat pedig kalóznak öltöztessék a szülők. A brosúra szerzője azt javasolja, hogy a gyerekek cseréljék fel a nemi szerepet jelmezválasztáskor, azaz a lányokat öltöztessék kalóznak, a fiúkat pedig hableánynak vagy hercegnőnek. Ehhez csak egy kis szülői bátorítás kell – teszik hozzá.

Az intézmény szóvivője, Katrin Geyer elmondta az újságnak, hogy korábban az is teljesen szokványos volt, ha valaki afrikainak öltözött, akkor banánokkal teli kosarat rakott a fejére. Szerinte ugyanez a helyzet a fentebb felsorolt jelmezekkel, csak még nem mindenki érti. Számos szülő örül az óvoda által szorgalmazott érzékenyítésnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

És még Macronon is jó sokan felháborodtak...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Vasárnapi felvonás a balra tolódott ex-jobboldaliak szappanoperájához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére