Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamburg az interneten árulja a migránsoknak szánt faházakat

Tóth Dalma

2018.08.17. 21:00

Hamburg eBayen árulja azokat a házakat, amelyeket korábban azért vettek, hogy a hirtelen, tömegesen érkezõ migránsokat el tudják szállásolni.

Hamburg az eBayen árulja azokat a házakat, amelyeket korábban azért vettek, hogy a hirtelen, tömegesen érkező migránsokat el tudják szállásolni.

A korábban migránsok lakta házakat vendégháznak, játszóháznak, műhelynek és jógastúdiónak ajánlják.

Összesen 50 házon akarnak túladni az eBayen. Egy ház már 1 000 euróért, azaz valamivel több mint 300 ezer forintért a vevőé lehet.

Hamburg a migránsválság tetőzésekor, 2015-ben szerezte be a faházakat. Akkor havonta 10 ezer migráns érkezett a városba,  de mivel csökkent az illegálisan érkező bevándorlók száma, Hamburgnak már nincs szüksége ennyi szállásra.

A faházakra annyi érdeklődő volt, hogy a hirdetést 48 órán belül levették az eBayről. Szerte Németországból több mint 100 ember akart lecsapni az olcsó ajánlatra. Nem csoda, hiszen egy darab faház eredetileg 23 ezer euróba kerül. A német állam pedig csupán ezer euróért akar túladni rajtuk, azaz elég sokat buknak rajta.

A 28 négyzetméteres faház ellenáll mindenféle időjárásnak, szigetelt, fűtés és meleg víz is van benne, sőt az áram is be van vezetve. A vevőknek azonban a szállítási költségekkel is számolniuk kell. Egy ház elszállítása 3-5 ezer euróba kerülhet.

Az érdeklődők között van egy plébániatemplom is. Õk továbbra is arra használnák a házakat, amiért Hamburg vette őket, azaz migránsokat szállásolnának el bennük. Összesen 20 faházra tartanak igényt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére