Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hálózat nem létezik: Soros György elvtársa alelnök lehet ősszel

888.hu

2020.08.13. 14:00

Ha van ember ma az amerikai politikában, aki Soros György tőzsdespekuláns kottájából játszik, az nem más, mint Kamala Harris, Joe Bidennek, a demokraták várható elnökjelöltjének alelnökjelöltje. Az 55 éves afroamerikai szenátor egy az egyben Soros nézeteit vallja, ráadásul pár évvel ezelőtt egy kis pénzügyi segítséget is kapott a Soros Fund Managementtől.

Kamala Harris kaliforniai szenátor lesz Joe Bidennek, a demokraták várható elnökjelöltjének alelnökjelöltje – jelentette be kedden délután Delaware-ben kiadott közleményében Biden kampánycsapata. Az 55 éves szenátor, aki korábban ügyész volt Kaliforniában, az első színes bőrű női alelnökjelölt az Egyesült Államok történetében. Kamala Harris, aki 2017 óta szenátor a szövetségi kongresszusban, jamaicai és indiai bevándorlók gyermeke. Politikusként a Demokrata Párt balszárnyához sorolják.

Republikánus politikai kommentátorok és szakértők már korábban is arról beszéltek, hogy mivel Joe Biden a demencia jeleit mutatja, ezért a színfalak mögött nagy valószínűséggel majd az alelnök viszi a boltot, hoz döntéseket. Hasonlóan vélekedett Donald Trump is a hivatalos bejelentés előtt.

Joe-nak vannak problémái, ne ámítsuk magunkat – mondta Trump, hozzátéve, hogy a volt alelnöknek a saját lábán kell majd állnia előbb-utóbb.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha Harris lett Biden társa, akkor miért nem őt választották meg eredetileg Trump kihívójának, hiszen a szenátorasszony is indult az elnökjelölt-választáson.

Tavaly decemberben Harris e-mailben jelentette be, hogy kiszáll a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott küzdelemből.

Az elnökségért folytatott kampányomnak nincsenek meg a folytatáshoz szükséges anyagi forrásai

– írta.

Kampánya kezdetén Kamala Harris az egyik legígéretesebb jelöltnek látszott, és hosszú ideig a legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsok között tartották számon, indulását egyes elemzők egyenesen az amerikai történelem első afroamerikai elnökéhez, Barack Obamához hasonlították. A politikusnő nemegyszer az Egyesült Államok leendő első színes bőrű női elnökeként jellemezte magát. A kaliforniai szenátor lépését az amerikai sajtó első reagálásaiban drámainak és váratlannak minősítette. A The New York Times című napilap például a demokraták választási kampányának leghirtelenebb eseményeként jellemezte az elhatározást.

A bejelentést megelőzően már arról cikkeztek, hogy Harris népszerűsége látványosan hanyatlik. A kampánymenedzsere nyílt levélben bírálta őt, majd lemondott, és széthullott kampánycsapata is. Puhára esett na, maradjunk annyiban.

Percekkel azután, hogy megtörtént a bejelentés, özönleni kezdtek a gratulációk a Demokrata Párt meghatározó politikusaitól.

Barack Obama volt elnök, Hillary Clinton és Elizabeth Warren bukott radikális baloldali elnökjelöltek is megemlékeztek a nagy napról. Aztán feltűnt Soros György amerikai tőzsdespekuláns fia, Alexander Soros is, aki szintén Twitter-oldalán gratulált.

Gratulálok a jövőbeli alelnökünknek, Kamala Harrisnek! Történelmet írunk!

– fogalmazott a fiatal trónörökös.

Nem véletlen, hogy a kisebbik Soros ünnepelni kezdte Kamala Harris kinevezését, ugyanis a szenátor minden olyan ügyet képvisel, amit az immár 90 éves tőzsdespekuláns terjeszteni kíván a világban a hálózatán keresztül.

  • Támogatja az azonos neműek házasságát,
  • kiáll a radikális baloldali mozgalmak, köztük a Black Lives Matter mellett,
  • legalizálná a könnyűdrogokat,
  • progresszív adóreformot vinne véghez,
  • dicséretesnek tartja az illegális migránsok betelepítését, 2018-ban párhuzamot vont a rasszista Ku-Klux-Klan (KKK) és az amerikai Bevándorlási Hivatal között,
  • a Planned Parenthood nevű amerikai abortuszklinika-hálózat elszánt támogatójának számít.

Azon túl, hogy ideológiailag hatalmas az egyetértés Harris és a Soros klán között, a politikusnak még egy kis anyagi támogatást is sikerült 2016-ban szereznie Gyuri bácsitól.

Négy évvel ezelőtt ugyanis a Soros Fund Management 5 400 dollárral (kb. 1,5 millió forint) támogatta Kamala Harris kampányát.

Harris azonban nem csak magára figyel, hiszen egy olyan ügyészt is a támogatásáról biztosított, akit Soros is szívesen látna pozícióban. Los Angeles megyében a helyi kerületi ügyész, Jackie Lacey kihívóját, George Gascónt támogatja. A Los Angeles megyei helyettes kerületi ügyészek honlapja szerint Gascón kampánya „bevonzza” majd Soros György pénzét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére