Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halálos hibát vétett a török parti õrség

Horváth József György

2015.12.24. 15:40

Felborult egy menekülteket szállító csónak Törökország nyugati partjainál. A hajótöröttek közül tizennyolc ember, köztük hat gyermek vízbe fulladt.
ISZTAMBUL, 15:38

Felborult egy menekülteket szállító csónak Törökország nyugati partjainál. A hajótöröttek közül tizennyolc ember, köztük hat gyermek vízbe fulladt.

A török parti őrség 21 embert mentett ki a vízből, és még két embert keresnek. A túlzsúfolt lélekvesztő a nyugat-törökországi Dikili faluból indult el, és a parttól két tengeri mérföldre borult fel a háborgó vízen.

Habár a tél beköszöntével csökkent a tengeren való átkelésre vállalkozó menekülők száma, még így is sokan próbálnak a török partokat elhagyva Görögországba jutni. A török sajtó szerint a kereslet csökkenése miatt az embercsempészek feleannyi pénzt kérnek (500 dollárt) szolgáltatásaikért, ami magyarázatként szolgálhat arra, hogy a zord időjárás ellenére is útnak indulnak egyesek.

Az év eleje óta több mint 650 ezer - főleg szíriai - menekült indult el lélekvesztőkön a török partoktól a görög szigetek felé, amelyek ott az Európai Unió kapuját jelentik. Közülük már több mint 700 ember vesztette életét a viszonylag rövid, de veszélyes vízi utakon.

Az Európai Unió nemrég kötött megállapodást Törökországgal arról, hogy többek között 3 milliárd eurós pénzügyi támogatásért cserébe Ankara megállítja az unióba induló tömegeket. A törököknek ennek érdekében meg kell erősíteniük határvédelmüket és ki kell iktatniuk az embercsempészeket.

Legutóbb a múlt hétvégén történt egy 18 fő életét követelő tragédia a török partoknál; egy másik felborult csónak 14 utasát sikerült élve kimenteni.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére