Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halálos fenyegetések miatt mondta le körútját egy, a muzulmán nõket védõ aktivista

888.hu

2017.04.04. 18:58

Egy aktivista nõ, aki világszerte kiáll a nõket elnyomó keményvonalas iszlám ellen, lemondta ausztráliai elõadásait, mivel számtalan halálos fenyegetést kapott. A hírt kitörõ örömmel fogadták a nõ kritikusai, mivel szerintük Ayaan Hirsi Ali egyszerûen iszlamofób.

Az aktivista-írónő lemondta ausztráliai és új-zélandi utazását, mivel aggódott a résztvevők és a saját biztonsága miatt – adták hírül a körút szervezői. Ayaan Hirsi Ali a keményvonalas iszlám világszerte ismert kritikusa. A hölgy főként a nőkkel és a homoszexuálisokkal kapcsolatos muzulmán sztereotípiákat és a megbélyegzést akarja lerombolni. Éppen ezért szinte minden szélsőséges csoport halállistáján szerepel a neve.

Hirsi Ali Melbourne-be, Brisbane-be, Sydney-be és Aucklandbe látogatott volna el, ahol egy televíziós műsorban lépett volna fel, valamint számos beszédet is tartott volna – írja a DW.

A nő kritikusai a közösségi médiában az örömüket fejezték ki döntése miatt. Az országban élő keményvonalas muszlimok egy online petíciót is köröztettek, amelyben úgy fogalmaztak, hogy az aktivista "ellenségességet és gyűlöletet kelt a muszlimokkal szemben". Több muzulmán nő pedig videóban fejezte ki ellenérzését az aktivista ellen, aki szerintük a "fehér felsőbbrendűség" rasszista nyelvezetét használja.

Hirsi Ali 1969-ben született Szomáliában, és 1992-ben telepedett le Hollandiában. A Leideni Egyetemen szerzett diplomát. Az iszlám vallásból a szomáliai tapasztalatai és a szeptember 11-ei támadás ábrándította ki.

Az aktivista egyes esetekben az iszlámot a nácizmushoz hasonlította, és azt is állította, hogy "az erőszak az iszlám velejárója". 2002-ben a hírhedt muszlimellenes filmrendező, Theo van Gogh készített vele egy filmet, amelyben muzulmán nők elnyomásáról beszélt. A film után mindketten halálos fenyegetéseket kaptak, és van Gogh hónapok múlva merénylet áldozata lett.

2003-ban parlamenti képviselő lett Hollandiában, ám 2006-ban le kellett mondania, mivel kiderült, hogy menedékkérelmének beadásakor hazudott a nevéről, a koráról és a származási országáról. A vizsgálat során abban is elkezdtek kételkedni az illetékesek, hogy valóban egy kényszerházasság elől menekült-e el Szomáliából, ahogyan állította. Ugyanis olyan tanúkat találtak, akik elmondták, hogy a házasság előtt találkozhatott a jövendőbeli férjével és beleegyezett a házasságba. Még ebben az évben az Egyesült Államokba költözött.

Az aktivista többször is részesült különböző elismerésekben világszerte. 2015-ben jelent meg könyve Heretic (magyarra fordítva: Eretnek) címen. A New York Review of Books szerint ebben nekimegy a radikális iszlámnak és azoknak a nyugati liberálisoknak, akik szerint ő iszlamofób. Ezen kívül támogat több olyan reformot is, amelyet a mérsékelt muzulmán közösségek emeltek be a közgondolkodásba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére