Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hajtóvadászaton a bajor rendõrség

888.hu

2016.01.01. 11:41

A bajor belügyminiszter szerint a Da'es terroristái terveztek merényletet Münchenben szilveszter éjszakáján. A gyanúsítottakat jelenleg is üldözi a rendõrség.
MÜNCHEN, 11:41

A bajor belügyminiszter, Joachim Herrmann tájékoztatása szerint a németek egy baráti titkosszolgálattól azt a fülest kapták, hogy merénylők az Iszlám Állam nevében terrortámadásra készülnek Münchenben szilveszter éjfélkor.

A terrortámadás veszélye miatt csütörtökön egy órával éjfél előtt lezárták a bajor tartományi főváros főpályaudvarát és a Pasing nevű városrész pályaudvarát, mert a rendőrség szerint "komolyan veendő információk" utaltak arra, hogy terroristák szilveszter éjszaka merényletet akarnak végrehajtani. Német lapinformációk szerint a hatóságok néhány órával az új év beköszönte előtt az amerikai és a francia titkosszolgálatoktól párhuzamosan értesültek arról, hogy az Iszlám Állam merényletre készül az említett két pályaudvarnál.

A bajor rendőrség 550 embere jelenleg is üldözi azt az 5-7, iraki származású, de Münchenben élő gyanúsítottat, akik a feltételezések szerint öngyilkos merényletre készültek Münchenben. A városban most is készültség van, a támadás veszélyét a rendőrség még péntek késő délelőtt is magasra értékelte. A rendőrség csütörtök éjjel 10:40-kor adta ki a figyelmeztetést Twitteren, amely azóta is érvényes: kérik a lakosságot, hogy tartózkodjon a tömegrendezvények látogatásától, ne használja a tömegközlekedést, és legyen résen. A két pályaudvar forgalmát a hajnali órákban újraindították.

Általános álláspontunk szerint nem hagyjuk, hogy a terroristák diktálják az életünket. De amikor a figyelmeztetés ennyire konkrét a helyet és az időpontot illetően, muszáj lépni"

– mondta a bajor belügyminiszter, aki a néhány héttel ezelőtti hannoveri fenyegetettséghez hasonlította a müncheni készültséget. Akkor – nem sokkal a párizsi merényletek után – törölték a Németország-Hollandia barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést, mert információk kerültek a hatóságok birtokába, hogy terroristák robbantásos merényletre készülnek.

Párizsban és Brüsszelben is lefújták az újévi ünnepségek egy részét, és szokatlanul szigorú biztonsági intézkedések mellett tartották meg a többit, miután arról értesültek, hogy dzsihadisták a városok emblematikus helyszínei ellen terveznek támadást szilveszterkor.

(MTI, AFP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére