Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hajléktalanból lett republikánus képviselőnőt is megválasztottak

B. E.

2020.11.15. 16:55

Egyre több konzervatív női képviselő foglal helyet az amerikai képviselőházban. Van közöttük olyan is, aki az utcáról küzdötte fel magát egészen a szenátusig. Nyolc, korábban demokraták által elfoglalt széken ül majd republikánus képviselő, és a 8-ból 6 nő. 

 

Legalább 13 republikánus nő csatlakozik a 117. amerikai kongresszushoz a 2020-as választások után. Ezzel a képviselőházban helyet foglaló nők száma a legmagasabb lesz Amerika történelmében.

Egyre több republikánus képviselő ül a széksorokban, és a 8, korábban demokrata helyből 6-ot nők foglalnak el. A Washington Post cikke alapján a mostani 13 képviselőnőhöz több mint egy tucat csatlakozhat, ezzel megduplázva számukat.

A republikánus párt (Grand Old Party, GOP) új kongresszusi képviselői maguk is történelmet írnak. A dél-karolinai Nancy Mace például az első nő, akit megválasztottak az államban, a floridai Kat Cammack pedig a legfiatalabb női GOP-képviselő lett.


Kat Cammack Florida harmadik választókörzetében nyert, több szempontból is különleges a története.

Cammack hajléktalan lett, miután a családja egy megbukott Obama-program miatt elveszítette a szarvasmarhafarmot, ahol felnőtt. Hónapokig az utcán élt, majd Ted Yoho képviselő kampánymenedzsere lett, aztán maga is indult a képviselői posztért.


Maria Elvira Salazar Florida 27. választókörzetének képviselője lett.

Egészen fiatalon megtanulta, mit jelent a szabadság, amikor szülei Fidel Castro idején emigráltak Kubából. A szocializmus elleni harcra tette fel az életét.


Marjorie Greene Georgiában nyert óriási fölénnyel, a 14. választókörzetet képviseli.

Greene a szocializmus elleni küzdelem egyik élharcosa, három gyermek anyja, saját bizniszét vezeti hosszú évek óta. Megalapította, fejlesztette és eladta az USA egyik legnagyobb CrossFit-edzőtermét.


Ashley Hinson Iowa 1. választókörzetében aratott győzelmet.

Azt mondja, ő az, aki a hétköznapi embereket képviseli a kisbuszával és a hitelével. Az iowai emberek gazdasági helyzetének javításáért küzd évek óta, így kampányában főleg adócsökkentést és infrastruktúra-fejlesztést ígért.


Lauren Boebert Colorado állam 3. választókörzetének képviselője lett.

Kampányát a fegyvertartás, az energia és az alkotmányos jogok köré építette fel. Politikai karrierjén kívül egy éttermet üzemeltet (Shooter’s Grill).


Victoria Spartz Indiana állam 5. körzetében nyert.

A félig ukrán, félig amerikai képviselő pénzügyi ügyvezetőként dolgozott nagyvállalatoknál, amíg állampolgárságát megszerezte. Korábban szenátorként, most a képviselőházban küzd az alkotmány második addendumáért, a fegyvertartási jogokért.


Amerika-szerte egyre több női képviselőt választanak meg: Lisa McClain Michiganben, Michelle Fischbach Minnesotában, Yvette Herrell Új-Mexikóban, Stephanie Bice Oklahomában, Nancy Mace Dél-Karolinában, Diana Harshbarger Tennesseeben zsebelte be a legtöbb szavazatot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére