Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hackertámadás érte az Amerikai kormányzati hálózatokat is

MTI - 888.hu

2020.12.17. 11:17

A washingtoni kormány szerdán megerősítette, hogy egy nemrégiben történt hackertámadás kihatott a kormányzati hálózatokra, értékelése szerint a támadás „jelentős és folyamatos” volt.

 

A The Washington Post című napilap és a Reuters hírügynökség vasárnap amerikai kormányzati illetékesekre hivatkozva azt írta:

feltételezhetően orosz hackerek hozzáfértek a pénzügyminisztérium belső levelezéséhez és a kereskedelmi minisztériumhoz tartozó Nemzeti Távközlési és Információs Hivatal (NTIA) adataihoz,

figyelemmel kísérték a két tárca belső elektronikus levelezését. A jelentésben olyan embereket idéztek, akik

attól tartanak, hogy az eddig feltárt behatolás csak a jéghegy csúcsa lehet.

Az amerikai hírszerzés amiatt aggódik, hogy a hackerek a felhasznált eszközökkel más kormányzati ügynökségek hálózatába is képesek lehettek bejutni. A Reuters hírügynökségnek három forrás is megerősítette, hogy a kormányzat Oroszországot sejti a támadások mögött.

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn valótlanoknak minősítette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint Oroszország áll a hackertámadások mögött,

amelyekkel az amerikai pénzügyminisztérium és a Nemzeti Távközlési és Információs Hivatal (NTIA) számítógéprendszerébe hatoltak be.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), a belbiztonsági tárcának a választások biztonságáért felelős infrastrukturális és kiberbiztonsági ügynöksége (CISA), valamint a Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatala (ODNI) egy közös közleményben szerdán azt írta: továbbra is azon dolgoznak, hogy fel tudják mérni a behatolás mélységét.

A SolarWinds Corp amerikai technológiai vállalat, amelyen keresztül kezdődtek el a behatolások, arról számolt be, hogy ügyfelei közül

akár tizennyolcezren is letölthettek egy olyan szoftverfrissítést, amely lehetővé tette a hackereknek, hogy észrevétlenül kémkedjenek vállalkozásoknál és ügynökségeknél mintegy kilenc hónapig.

Az elmúlt napok során az FBI, a CISA, az ODNI „jelentős és folyamatos kiberbiztonsági tevékenységre lett figyelmes” – írták a közös közleményben.

A dokumentum szerint az FBI vizsgálatot folytat és hírszerzési adatokat gyűjt a felelősök kiderítése, üldözőbe vétele és tevékenységük megzavarására érdekében.

Az FBI, a CISA és az ODNI egyesített kiberkoordinációs csoportot hozott létre annak érdekében, hogy összehangolja az Egyesült Államok kormányának válaszlépéseit.

Robert O'Brien, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója kedden megszakította európai útját, és visszatért Washingtonba, hogy foglalkozzon a történtekkel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Franciaország már készül a téli áramkimaradásokra

Jelenleg az ország reaktorainak fele nem üzemel a folyamatban lévő karbantartások miatt, az erőművek új generációja pedig még nem épült meg.

Orbán-Golob találkozó: Magyarország és Szlovénia kapcsolatait semmiféle probléma nem terheli

Orbán-Golob találkozó: Magyarország és Szlovénia kapcsolatait semmiféle probléma nem terheli

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ennyit a megújuló energiaforrásokról, avagy bajban a német zöldek

Ennyit a megújuló energiaforrásokról, avagy bajban a német zöldek

Úgy tűnik bebizonyosodott Donald Trump figyelmeztetése, miszerint Németország az orosz gáztól való függősége miatt sebezhetővé válik. Az ország baloldali kormányának zöldítési terveit teljesen ugyanis teljesen tönkretette az ukrajnai háború és az azzal járó gázhiány.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére