Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Háborús övezetté alakult Délkelet-Franciaország egyik legnagyobb városa

Horváth Tamás

2019.03.07. 17:08

Rég nem látott erõszakhullám söpör végig Grenoble bevándorlók lakta kerületén egy szerencsétlen baleset után.

Zavargások kezdődtek szombat este a délkelet-franciaországi Grenoble-ban, miután két, a rendőrök elől robogóval menekülő fiatal halálos balesetet szenvedett.

A 17 és 19 éves fiúkat azért akarták igazoltatni a közúti járőrök, mert nem viseltek bukósisakot, a fiatalok azonban nem álltak meg, inkább menekülőre fogták.

A hajsza nem tartott sokáig, a rendőrök által üldözött két robogós egy hídon összeütközött egy busszal, mindketten meghaltak.

A történtek után elszabadult a pokol Grenoble Mistral nevű, jelentős migrációs hátterű lakossággal rendelkező városrészében. Már a szerencsétlen baleset éjjelén összeverődött egy nagyjából negyvenfős tömeg, amely megrohamozta a helyi rendőrkapitányságot, valamint autókat gyújtottak fel a környéken, hogy így bosszulják meg a fiatalok halálát. 

A zavargások az ezt követő két napban a város többi részére is átterjedtek, a rendőrség adatai szerint hétfő estig összesen 65 autót gyújtottak fel a vandálok, akik közül azonban eleddig csak egy embert tartóztattak le, őt sem gyújtogatásért, hanem azért, mert kövekkel dobálta meg a rendőröket.

A valamivel több mint 160 ezer lakosú Grenoble Délkelet-Franciaország egyik legnagyobb, és Franciaország 16. legnagyobb városa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére