Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha úgy alakul, Trump felmossa a padlót a demokratákkal

Nagy Gábor

2018.11.30. 10:18

"Ha keménykedni akarnak, én is az leszek. Majd meglátják, milyen megsemmisítõek azok a dokumentumok" - üzente a Demokrata Pártnak Donald Trump amerikai elnök egy lapinterjúban.

Trump a demokratákra nézve kompromittáló, ezidáig titkosított dokumentumok nyilvánosságra hozatalát ígérte a New York Postban megjelent lapinterjúban arra az esetre, ha a képviselőházi új demokrata többség "keménykedni akar" vele. Mint mondta: ha a demokraták vizsgálatokat akarnának ellene és a kormányzata ellen indítani, akkor "kemény árat" fizetnek majd érte. Trump "elnöki zaklatásnak" nevezte az egyes demokrata párti politikusok által erőltetett vizsgálatokat. Mindazonáltal azt is kifejtette: ez lenne a legjobb dolog, ami történhet vele.

Én az az ember vagyok, aki azonnal visszavág, és olyan kemény ütést mérek rájuk, amilyenben még nem volt részük"

- fogalmazott. Konkrétan ki is fejtette, hogy nyilvánosságra kívánja hozni azokat a szövetségi bírósági döntéseket, amelyek hírszerzési eszközök igénybe vételére adtak felhatalmazást ellene, továbbá megjelentetné a 2016-os elnökválasztási kampányban a kampánycsapatának tagjai és oroszok közötti vélelmezett összejátszást vizsgáló, Robert Mueller vezette bizottság egyes dokumentumait is. Mint mondta: ezekből világosan kiderül, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), az igazságügyi minisztérium és Hillary Clinton, volt demokrata párti elnökjelölt kampánycsapata egy húron pendült, hogy ellene szövetkezzen.

Ha keménykedni akarnak, én is az leszek. Majd meglátják, milyen megsemmisítőek azok a dokumentumok"

- hangoztatta Trump az interjúban.

Szeptemberben a Trumpot támogató republikánus képviselők egy csoportja már javasolta az említett dokumentumok nyilvánosságra hozatalát, amelyekről úgy gondolják, hogy részben bizonyítják a Trump-ellenes elfogultságot, részben pedig megkérdőjelezik a Mueller-vizsgálat megindításának megalapozottságát. Donald Trump akkor először elfogadta a képviselők javaslatát, de aztán kijelentette: a titkosítás feloldása előtt még átvizsgálja a dokumentumokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére