Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha minden jól megy, Indonézia évente 250 millió adag vakcinát fog előállítani

888.hu - MTI

2020.08.04. 18:05

Nem lenne rossz.

Indonéziának 2020 végére lesz kapacitása, hogy évente 250 millió adagot állítson elő abból a koronavírus-vakcinából, amelynek klinikai tesztelése most folyik az országban – jelentette be kedden Erick Thohir, az állami vállalatok indonéz minisztere.

A tájékoztatás szerint a Bio Farma állami gyógyszergyártó cég ezen a héten kezdi meg az oltóanyag embereken való klinikai tesztelésének harmadik szakaszát egy olyan vakcinával, amelyet a Sinovac kínai cég gyártott. Ha a teszt sikerrel jár, a Bio Farma maga fogja gyártani ezt a vakcinát – mondta a miniszter. Hozzátette, ez utóbbi cég a következő hónapokban fokozatosan növelni fogja gyártókapacitását, és az év végére készen áll majd évi 250 millió adag előállítására.

Az indonéziai klinikai teszteket Nyugat-Jáván végzik majd 1600 önkéntes bevonásával.

A Sinovac Brazíliában és Bangladesben is részt vesz klinikai tesztelésekben.

A csaknem 270 millió lakosú Indonéziában március óta több mint 115 ezer koronavírusos megbetegedést jelentettek, a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 légzőszervi betegségbe pedig már csaknem 5400-an haltak bele a hivatalos adatok szerint. A járvány terjedése nem lassul, június eleje óta naponta több mint ezer fertőzöttet regisztrálnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére