Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha London muszlim polgármestere nem, a rendõrség majd a helyén kezeli a bandákat

Bokor Gábor

2018.05.30. 09:42

Úgy kezelik majd õket, mint azokat, akik terrortámadásra készülnek.

A brit rendőrség megelégelte, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a brit főváros utcáin, ahol napi rendszerességgel történnek brutális leszámolások. Az utcai bandák újabban YouTube-videókban üzengetnek egymásnak, ami csak tovább szítja a feszültséget. A londoni rendőrség azt tervezi, hogy a videókon késekkel, fegyverekkel hadonászó fiatalokat úgy fogja kezelni, mint a terrortámadások gyanúsítottjait.

A videómegosztón több olyan csatorna is van, ahol az utcai bandák tagjai illegálisan tartott fegyverekkel fenyegetőznek és részletesen kifejtik, melyik ellenségüket hogyan végeznék ki. A rendőrök őket akarják rács mögé csukni és úgy akarják kezelni őket, mint akik terrortámadásra buzdítanak a világhálón.

Cressida Dick, a londoni rendőrség biztosa már a múlt héten is hangot adott aggodalmának, miszerint a YouTube-ra posztolt rapvideók csak szítják az amúgy is megállíthatatlanul terjedő erőszakot.

A brit rendőrség elismerte, hogy az utóbbi két évben 50-60 esetben kérték meg a videómegosztót, hogy törölje le az erőszakos videókat, az amerikai vállalat az esetek felében érezte a rendőrség igényét jogosnak, így harminc videót letiltottak.

A múlt hónapban derült ki, hogy a Scotland Yard és a Metropolitan Police nagyjából 1100 olyan videót tartott számon, amin a londoni utcai bandák az erőszakra buzdítanak. A legtöbb videó a bandák közötti háborúról, drogokról, késes, lőfegyveres és savval elkövetett támadásokról szól.

Dick emlékeztetett, hogy a tavaly meggyilkolt 15 éves Jermaine Goupall támadója, a 17 éves Junior Simpson M-Trap néven rappelt, szövegeiben rendszeren az erőszakra buzdított, amit az ellene folyó perben fel is használtak.

A London utcáit ellepő bandák legtöbbje a fegyver- és drogkereskedelemből és a prostitúcióból tartja fenn magát.

A rendőrségi vezetők egyetértenek abban, hogy együtt kell működni a közösségi oldalakkal, hogy megfékezzék a bandákat és a miattuk jelenlévő erőszakhullámot.

Sadiq Khan nem érzékel semmit a problémából

London pakisztáni származású polgármestere nem hajlandó lemondania a pozíciójáról, hiába kérik ezt egyre többen tőle. Elmondása szerint a városban minden rendben van, még akkor is, ha idén rekordmennyiségű bűncselekmény történt a városban.

Nem hiszem, hogy én vagy a stábom bármi rosszat csinált volna"

mondta egy korábbi interjújában a politikus, mikor arról faggatták, miért romlott meg ennyire a közbiztonság a városban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére